Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Fredrik Ljungberg avslöjar nu – därför försvann han ur rampljuset: "Ändrade mig"

25 mar, 2018 
AvOla Brising
Fredrik Ljungberg blev introvert och vågad inte lita på någon. Nu avslöjar fotbollsstjärnan varför han försvann ur rampljuset.
Annons

För 20 år sedan flyttade Halmstadssonen Fredrik Ljungberg, 40, till London och blev fotbollsproffs i Arsenal. Han blev en svensk superstjärna. Killarna beundrade honom för hans fotboll. Tjejerna avgudade honom för att han var snygg, modemedveten och kalsongmodell för Calvin Klein. Fredrik själv var mån om sitt privatliv och lät sig sällan fångas på bild av paparazzis även om han ofta var ute och dejtade snygga kvinnor och gillade att festa.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sedan snart fem år har han lagt fotbollsskorna på hyllan. Han bor kvar i London med sin fru Natalie Foster, 29, som han har en femårig dotter och en treårig son med. De gifte sig 2014 under stort hemlighetsmakeri på Naturhistoriska museet i London. Och Fredrik har inga planer på att flytta hem till Sverige.

– Jag älskar Sverige, men när jag flyttade till London kände jag att allt var accepterat. När jag var yngre kunde jag kallas bohem och det ena med det andra i Sverige. Men i London spelar det ingen roll var du kommer ifrån eller hur du ser ut, säger han till Expressen.

Annons

Han avslöjar även hemligheten bakom varför han varit så reserverad i media, att han alltid varit rädd för att tidningarna skulle hitta något som han inte ville skulle komma ut: han säger att det hände att han blev bränd någon gång då och till slut blev han ängslig. Det var lättare att säga ”Jag pratar inte om det där”. De sista åren i engelska ligan isolerade han sig helt:

– Jag slutade att lita på folk, blev introvert, ville mest bara vara hemma, ändrade mig nästan som person.

Inte heller modellbilderna för Calvin Klein var han nöjd med.Han berättar hur han skämdes när bilderna kom ut. Han satt och åt frukost på en uteservering i London då en buss med reklamen körde förbi. Då gick han in på stället och satte sig i stället. Detta eftersom han hade dåligt självförtroende och inte alls kände sig bekväm om någon sa ”Det är ju du” och pekade på bilderna av honom i bara kalsonger.

Annons

Förutom jobbet som expertkommentator på Viasat är Fredrik numera hemmapappa. Han berättar:

– Jag försöker vara lugn och metodisk, inte hetsa upp mig. Ge barnen den tid de behöver, att prata med en treåring kan ta lite tid ibland. Men det känns som att de blir glada när de får göra det.

Sedan han la ner proffskarriären och fick barn känner Fredrik att folk inte springer fram till honom på samma sätt längre vilket är skönt. Men han är å andra sidan  nästan aldrig ute längre och minns inte ens när han hade en helkväll med några kompisar senast. Men det gör inte så mycket Han känner att han börjar bli gammal och fast det är jättetrevligt att ta en drink med några kompisar är han inte sugen på att festa hårt längre.

HETAST PÅ HÄNT TV JUST NU:

LÄS OCKSÅ:

Foto: IBL

Annons