Fredrik Eklunds nya familjebeslut – lämnar New York efter 17 år

Därför lämnar Fredrik Eklund New York efter 17 år

Han lämnar New York efter 17 år. Fredrik Eklund har flyttat till Beverly Hills med familjen för att expandera företaget på amerikanska västkusten.

Fastighetsmäklaren Fredrik Eklund, 42, har bott i New York ända sedan 2002. Sedan 2010 har han varit en av stjärnmäklarna i amerikanska realityserien Million Dollar Listing New York där han kränger boenden till extremt rika människor världen över.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Fredrik är verksamhetschef på företaget Prudential Douglas Elliman, USA:s östkusts största fastighetsmäklarföretag, och har även i Sverige sedan 2009 egna firman Eklund Stockholm New York AB. Han är sedan länge dessutom aktiv medlem i mäklarnas lokala affärsorganisation Real Estate Board of New York och ses av många nästan som en del av staden numera.

Därför kom det antagligen lite som en chock för många då Fredrik plötsligt igår skrev på Instagram att han och familjen, maken och konstnären Derek Kaplan, 44, som han gifte sig med 2013, och deras tvillingbarn Milla och Fredrik Jr, 20 månader, som de fick via en surrogatmamma i november 2017, har lämnat New York och flyttat till Los Angeles.

Under en bild av hur familjen står och tittar på flygplan på flygplatsen skriver Fredrik:

”Igår flyttade vi till Los Angeles. Det var lite känslosamt för mig att se hur uppspelta barnen var över att ombord på flygplanet. Vi kom till vårt nya hus i Beverly Hills och beställde hem sushi till poolen medan vi såg den fantastiska solnedgången över staden nedanför.”

Inte lätt att resa med barnen

Han förklarar:

Att flytta som en familj med små barn är inte lätt, men att tillbringa mer tid i Kalifornien medan vi utvecklar företagsaffärerna här är något vi prata om i flera år.

Fredrik skriver vidare att alla hans följare kommer att kunna se hur hans nya liv i Los Angeles utvecklas i den kommande säsongen av Million Dollar Listing New York, och att han själv kommer att pendla mycket till både New York och Miami för att jobbet kräver det. Däremot kommer Derek och barnen att vara i Los Angeles på heltid. Han berättar:

”Gissa om jag har fjärilar i magen just nu: den här helgen ska vi ta barnen till stranden för första gången. Jag var ute och hikade i morse. Jag är så tacksam för det varma välkomnandet här, samtidigt som jag vill klargöra att min business i New York kommer att expandera med mig väldigt närvarande.”

FOTO: TT, Instagram