LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fredde Granberg har gått ner 11 kilo: "Jag försöker hålla mig ung för barnen"

05 nov, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Med tvillingarna kom småbarnslivet tillbaka. Fredde Granberg har tappat ett tiotal kilo och fått orken tillbaka.
Annons

Det går knappast att beskylla manusförfattaren, regissören och skådespelaren Fredrik “Fredde” Granberg, 44, för att vara lat.

– Jag jobbar jämt, men så är min hobby mitt jobb. Om vi är på semester och resten av familjen ligger på stranden sitter jag hellre i skuggan 25 meter upp på fiket och skriver lite, berättar han för Hänt.

– Jag är alltid redo att anteckna en ny figur som poppar upp i skallen men jag har aldrig kunnat bestämma mig för en grej. Så ibland blir det film och serier.

Selfie! Fredde Granberg med reporter Sofia Hadjipetri Glantz. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz
Selfie! Fredde Granberg med reporter Sofia Hadjipetri Glantz. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Multikonstnären är både aktuell med en ny omgång av barnboksserien Dr Mugg (Semic) och nya boken i serien Elak & Pucko (Telegram Bokförlag).

Numera kombinerar det kreativa geniet arbetet med 2-åriga tvillingarna Molly och Dante som han har med hustrun Carola Granberg, 38. Nio år efter att han fick dottern Stella, 11, med före detta sambon hoppade han rakt in i småbarnslivet igen. På kuppen har han gått ner elva kilo, från 103 till 92.

Annons

– Jag försöker hålla mig ung för mina barn. Det är kul att man orkar hänga med när man blir äldre. Barnen är drivkraften till att jag känner att jag inte vill gegga ihop helt.

Fredde Granberg med hustrun Carola, dottern Stella och tvillingarna Molly och Dante på Kolmården våren 2015. Foto: Stella
Fredde Granberg med hustrun Carola, dottern Stella och tvillingarna Molly och Dante på Kolmården våren 2015. Foto: Stella Pictures

– När man är en och en med tvillingarna är det jättesoft. När de kommer ihop sig, så blir det en kemisk reaktion, BOOM! Jag längtade ändå efter småbarnslivet. Jag är väldigt barnkär och barnslig själv. Jag har fått lära mig gränssättning, medger Fredde Granberg.

Sedan tvillingarna kom bor familjen i en helrenoverad tegelkåk i Älvsjö i södra Stockholm.

– Vi har försökt behålla husets charm. Sedan har jag mitt lekrum som jag inrett med en massa leksaker, affischer och nördgrejer. När jag jobbar hemma går jag in i min lilla grotta. Jag hoppas barnen blir lika kreativa som jag, alla mår bra av att skapa.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons