Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Frank Anderssons okända son Isac, 21, talar ut efter pappans död

19 okt, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Frank Anderssons sista vila
Frank Andersson har gått mot sin sista vila och nu talar hans okända son Isac Forsberg ut om relationen till sin pappa.
Annons

Brottarlegenden Frank Andersson gick hastigt bort i september i år efter att ha tampats med ett hjärtproblem och lämnade ett stort tomrum bakom sig. Frank Andersson var världsmästare i brottning och tog under sin karriär hela tre VM-guld samt ett bragdguld. Men det var inte bara inom idrotten som han gjorde avtryck utan i hela Sverige. Tisdagen den 16 oktober hölls en begravningsceremoni för världsmästaren i Stockholm och det var en hel del kända ansikten på plats bland hans vänner och familj. Det var en fin ceremoni och hans ex-fru Jeanette Bouvin Nygren berättade för Hänt att hon kände lättnad efteråt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Allt blev verkligen som vi planerat och önskat. Precis så som Frank själv önskat. Det blev helt klart en ceremoni värdig en världsmästare och framförallt en ceremoni där jag och barnen fick ett vackert och fint avsked, säger Jeanette Bouvin Nygren.

På torsdagskvällen den 18 oktober hölls en andra begravningsceremoni för Frank Andersson, den här gången i hans hemstad Trollhättan. Där hedrades brottaren av sin familj och sina allra närmaste i en intim ceremoni. För en person blev det extra känslosamt under avskedet och det var Frank Anderssons okända son Isac Forsberg, 21, som sjöng till sin far på begravningen. I en intervju med Expressen nöje berättar Isac Forsberg om relationen till sin pappa.

Annons

– Jag träffade honom första gången när hans mor dog, på begravningen. Det är mitt första minne av honom. Jag var kanske sju år då. Det var skitkul. Vi brottades på gräsmattan ihop. Det var hur kul som helst, säger han till tidningen.

Det dröjde ytterligare tre år tills de sågs igen och det var fortsatt sporadiska möten efter det. Isac Forsbergs mamma var noga med att inte ge honom förhoppningar om att hans pappa skulle dyka upp då oddsen ofta var höga för det. På begravningen sjöng Isac Forsberg Bon Jovis “Wanted dead or alive”  för att han tycker att den beskriver sin pappas liv. Han har en otrolig förståelse för hur Frank Andersson var som person och klandrar honom inte för deras relation. I intervjun beskriver han det som att Frank Andersson levde livet på sitt sätt, han gjorde vad han ville och var ansvarslös, då går det inte att vara förälder.

– Men han var inte en ond människa och jag har aldrig känt något hat mot honom. Jag har bara känt att jag önskade att vi fick mer tid ihop. Det var något i den mannen som gjorde att han hade svårt att anpassa sig till vissa situationer. När det uppstod en konflikt så hanterade han dem ofta ganska dåligt… han stack, säger Isac Forsberg.

Annons

Under de senaste åren hade deras relation blivit bättre och de träffades betydligt oftare. Frank Andersson har haft väldigt mycket skuldkänslor över relationen till sin son, men Isac Forsberg har varit noga med att få sin pappa att släppa det. Istället har han försökt fokusera på att ta till vara på den tid de har tillsamman och sagt till sin pappa att han inte ska vara rädd för att kontakta honom för Isac Forsberg ville finnas för Frank Andersson även om det inte var ömsesidigt. Men tyvärr hann de aldrig bygga upp sin relation även om Isac Forsberg aldrig slutade kämpa, men de stunder de fick kommer han aldrig att glömma och han har alltid bara känt glädje till sin far.

– Jag ville ju ha en nystart, men jag kunde inte ändra på honom. Det är klart, det är inte mitt ansvar, men jag kände att det skadade ju inte att försöka. Och jag vet ju att även om han inte fanns där för mig så vet jag att han han trodde alltid på mig. Det vet jag. Därför valde jag att försöka att kämpa ändå, när jag väl kunde, säger han.

Isac Forsberg kommer sakna sin pappa djupt och är väl medveten om att Frank Andersson var otroligt stolt över honom och att han älskade honom djupt.

Se bilderna från Frank Andersson begravning

Foto: IBL

Annons