LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Frank Andersson hjärtopereras: "Jag gör det för att jag vill leva så länge som möjligt"

19 mar, 2015 
AvAngelica Jaako Billenman
Efter att ha insjuknat hastigt för snart två år sedan har inte Frank Andersson blivit helt återställd. Nu opererar han in en intern defibrillator vid hjärtat.
Annons

Sommaren 2013 tvingades brottarlegendaren Frank Andersson, 58, till ett akut hjärtingrepp efter att ha drabbats av andnöd och bröstsmärtor. Läkarna befarade det värsta, en infarkt, men det visade sig att det förmodligen var en hjärtmuskel­inflammation.

Men VM-medaljören har inte blivit bättre. I veckan kommer Frank att få operera in en ICD, en intern defibrillator som sätter igång hjärtat om han drabbas av hjärtstopp.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Då kommer jag må ännu bättre. Jag är lite från dag till dag så där. Ibland är jag lite sliten men jag kan ändå göra ganska mycket. Men det märks att man är drabbad, säger Frank om sin hjärtsvikt till Expressen.

Franks hjärtproblem uppdagades redan 2013. Foto: IBL
Frank Anderssons hjärtproblem uppdagades redan 2013. Foto: IBL

Han känner ändå en del oro inför ingreppet.

– Det är ju inte helt ofarligt. Men jag gör det för att jag vill leva så länge som möjligt. Då är det bättre att ha den här försäkringen i kroppen än att man går och hjärtat stannar. Jag har ju barn, förklarar han.

Annons

Frank har barnen Isac, 18, Anna Mira Amanda, 8, Montana, 6, Winston, 2, och Mileon, 1, de sista två med hustrun Jeanette Bouvin Andersson, 30. Frank har informerat familjen om vad operationen innebär, men att ha en dosa under huden bryr han sig inte om.

– Att ha en liten låda som hänger där, det gör mig fan ingenting, säger han och konstaterar:

– Det är bara en ren säkerhetsåtgärd.

Andra läser också:

Annons