TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Frank Andersson, 62, död: Familjens ord om sorgen

09 sep, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Frank Andersson kommer att genomgå en hjärttransplantation och hälsar nu via vännen Patrick Ekwall till sina följare.
Brottarlegendaren Frank Andersson har somnat in i en ålder av 62 år. I torsdags genomgick han en stor förberedande hjärtoperation i väntan på ett nytt hjärta, men drabbades av komplikationer.
Annons

I slutet av augusti blev före detta proffsbrottaren Frank Andersson, 62, inlagd på sjukhus för sina hjärtproblem. Hans exfru Jeanette Bouvin Nygren, 33, visade då upp en bild på Frank Andersson från sjukhussängen när hon var och hälsade på honom med deras två gemensamma söner Winston, 5, och Mileon, 4, och med Frank Anderssons dotter från ett tidigare förhållande, Mira, 12.

En av hennes följare frågade om det var illa med honom, och Jeanette Bouvin Nygren svarade:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Han ska bli hjärttransplanterad, så ja”.

Exhustrun berättade att han skulle göra en förberedande operation inför hjärttransplantationen. Hänt var i kontakt med både henne och Frank Andersson, som inte ville kommentera det hela ytterligare vid tillfället.

I torsdags genomgick Frank Andersson den förberedande operationen, men hans kropp orkade inte, och han somnade in under söndagen.

– De vet inte exakt vad som hänt, men hans hjärta orkade inte till sist. Den livsuppehållande hjälpen stängdes av nu under eftermiddagen, säger brorsonen Svante Andersson till Expressen och fortsätter:

Annons

– Han hade ett stort hjärta, men det var inte tillräckligt starkt den här gången. Den här matchen blev för tuff.  Det hände något i natt, läkarna vet inte exakt vad som hänt, säger Svante Andersson.

Enligt Expressen har Frank Anderssons brorson, hans bror Tommy, exsambon Jeanette Kindblom, dottern Montana, 9, och vännen Robert Gidlöf funnits vid Frank Anderssons sida på Karolinska sjukhuset den sista tiden.

– Vi stängde av när det inte fanns någon hjärtaktivitet. Organen slogs ut. Jag satt bredvid och han somnade in fridfull. Det var ingen smärta, säger Svante Andersson.

Franks oro inför operationen

Dagen innan hade Frank Anderssons vän, sportjournalisten Patrick Ekwall, varit och besökt honom på sjukhuset. Frank Andersson berättade då om sin oro i en videohälsning på Ekwalls instagram.

– Jag opereras på onsdag eller torsdag. Jag vet att jag somnar in, men vi får hoppas att jag vaknar också, sade en något tärd Frank Andersson med en blinkning in i kameran.

Annons

– Det är klart att du gör, sade Patrick Ekwall varpå Frank svarade stridslystet:

– Jag är stark, jag är förberedd.

Frank Andersson har flera gånger tidigare drabbats av hjärtproblem. För bara några år sedan fick han en ICD-maskin inopererad där tre elektroder går in i hjärtat och som kan behandla snabb hjärtrytm.

Frank uppges vara med i Farmen VIP

Förra sommaren tvingades den tidigare brottaren att avbryta inspelningen av Superstars på grund av lunginflammation. Den här sommaren har Frank Andersson pekats ut som en av deltagarna i kommande Farmen VIP. Det är uppgifter som TV4 inte bekräftat.

Frank Andersson har tagit tre VM-guld i brottning, mellanvikt, 1977, 1979 och 1982. Han började sin karriär i hemstaden Trollhättan, men värvades tidigt till Djurgårdens IF, där han blev en ständig medlem.

Frank Andersson blev 62 år och efterlämnar sig fem barn, förutom Winston, Mileon, Montana och Mira, hade han även vuxne sonen Isac, 22, från tidigare förhållanden.

FOTO: IBL, Instagram

Annons