TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Från lägenhet till lyxvilla - här är Carl Philips och Sofia Hellqvists nya drömhem

15 jan, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Villa Solbacken var prinsparet Bertil och Lilians älskade bostad i många år. Nu tar gudsonen prins Carl Philip och fästmön Sofia Hellqvist över.
Annons

Den 13 juni ska bröllopet stå mellan prins Carl Philip, 35, och Sofia Hellqvist, 30. I samband med det lär paret även planera att flytta från lägenheten på Blockhusudden på Djurgården till Villa Solbacken strax norr om Djurgårdsbrunnskanalen vid Djurgårdsbrunn. Prinsen ärvde villan av sin gudfar prins Bertil som införskaffade den 1947 och levde där fram till sin död 1997. Huset lär ha stått tomt sedan prinsessan Lilian gick bort 2013, men nu ska det alltså ställas i ordning för nästa prinspar. Låt oss ta en titt!

Foto: Stella
Foto: Stella Pictures

För Sofia Hellqvist och Prins Carl Philip hägrar en spännande framtid.

Foto: Stella
Foto: Stella Pictures

Villa Solbacken har sju rum och kök fördelat på 250 kvadratmeter vilket är perfekt för ett par som drömmer om familj.

Annons
Foto: All Over
Foto: All Over Press

Med tanke på prinsen intresse för design lär prins Bertils och prinsessan Lilians tidigare vardagsrum på bottenvåningen snart få ett helt nytt utseende. Föreställ er till exempel Carl Philips egendesignade kuddar i soffan, eller …

Foto: Åhlens
Foto: Åhléns

…varför inte denna matta som han har designat för Åhléns under märket Design by Bernadotte & Kylberg?

Foto: All Over
Foto: All Over Press

Det är inte helt omöjligt att Carl Philip och Sofia väljer att behålla några av de förra ägarnas möbler som byrån här ovan.

Annons

– Min smak är fruktansvärt blandad. Jag har allt från det svenskt enkla till ett asiatiskt bord och skåp och så vidare. Jag blandar gärna gammal konst med ny konst, har Carl Philip tidigare berättat för Hus&Hem

Foto: All Over
Foto: All Over Press

I burspråket valde prinsessan Lillian att ställa ett skrivbord med utsikt över vattnet, men med dagens möjligheter till mobila kontor kanske Carl Philip och Sofia snarare väljer att ställa i ordning en mysig hörna där de kan umgås med varandra och sina vänner samtidigt som de njuter av ljusinsläppet.

Foto: All Over
Foto: All Over Press

Paret bor för närvarande i en lägenhet på Blockhusudden på Djurgården.

Annons
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

De har även tillgång till Ökenäs gård i Källvik som prinsen ärvde efter den före detta sjöofficeren Bertil Jonsén.

– Lantstället i Trosa är vårt andningshål, som vi värdesätter enormt mycket. Ibland känns det som det enda ställe i världen där vi bara får vara vi, har paret berättat för Dalarnas Tidningar.

Missa inte detta:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons