TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Från Disneyklubben till Rosenbad - Alice Bah Kuhnke blir kulturminister

03 okt, 2014 
AvLisa Nylén
Hon har gjort barnprogram, haft en egen talkshow och varit generaldirektör för Ungdomsstyrelsen. Nu tar Alice Bah Kuhnke sitt största karriärkliv hittills och blir kulturminister.
Annons

Det är bara några dagar sedan Alice Bah Kuhnke, 42, blev medlem i Miljöpartiet men idag utsågs hon till kulturminister i Stefan Löfvens regering. Trots att hon de senaste 15 åren har haft prestigeuppdrag såsom hållbarhetschef på teknikkonsultbolaget ÅF, generaldirektör för Ungdomsstyrelsen och generalsekreterare för organisationen Rättvisemärkt är vi nog många som fortfarande främst förknippar henne med barnprogrammet Disneyklubben som visades 1992-1993.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Statsminister Löfven är nöjd med sitt val av kulturminister:

-Det är ingen tvekan om att Alice har en gedigen bakgrund, sa han på en presskonferens efter regeringsförklaringen.

Och nog har hon koll på kultur! Förutom att hon jobbade med tv under hela 1990-talet är hon ledamot i styrelsen för Dramaten. Dessutom är hon gift med skådespelaren Johannes Bah Kuhnke, 42, som hon har tre döttrar med. Innan dess var hon gift med programledaren Henrik Johnson.

Annons