Försvann från tv-rutan - det gör Agneta Sjödin idag

Agneta Sjödin, 50, har varit en av de mest framträdande profilerna i TV4 under drygt 30 år. Men de senaste åren har hon synts allt mindre i rutan, och i stället ägnat sig åt att skriva böcker. "Jag kände att jag behövde något mer", säger hon till Expressen.

Vi har sett henne i tv-klassiker som “Fångarna på fortet” och “Tur i kärlek”, och i hela 27 år har hon varit en av de mest populära programledarna i tv. Men de senaste åren har Agneta Sjödin, 50, tagit ett steg tillbaka från rampljuset och synts allt mindre i offentliga sammanhang.

I stället har programledaren valt att satsa på sin författarkarriär. Hon har redan skrivit flera böcker, bland annat om kost och träning, och för tillfället jobbar hon med manuset till en dokumentär om en folkgrupp i Indonesien.

– Jag kände att jag behövde någonting mer liksom. Jag behövde förmedla någonting mer, berättelser som fanns inom mig. Det är så mycket jag vill förmedla i mina böcker. Det är sånt jag inte kan förmedla i tv, säger TV4-profilen till Expressen.

“Ett komplement”

Samtidigt avslöjar hon att hon börjar bli lite sugen på att återvända till tv-branschen.

– Jag tycker att det är kul att jobba med tv och jag behöver det som ett komplement till mitt skrivande, skrivaryrket är rätt ensamt, jag tycker att det är kul. Det blir en bra balans. När man kliver åt sidan så där och sätter sig och börjar skriva då är det ju andra som kliver in på arenan, säger hon till tidningen.

Nu fyller tv-stjärnan 50 och hon säger till Expressen att det känns bra att bli äldre – “man bli coolare och lugnare”. Hon bor tillsammans med dottern Maja, 19, som hon har tillsammans med artisten Niklas Strömstedt. De två har en fin och kärleksfull relation och hon berättar att de aldrig bråkar.

“När man minst anar det”

Just nu lever Agneta Sjödin som singel. Äktenskapet med barndomskärleken Per Alkebäck, som hon gifte sig med 2007, tog slut 2009. Men hon har inte tappat tron på att kärleken ska dyka upp.

– Den kommer nog rätt var det är, när man minst anar det. Jag ser mig inte som en person som skulle leva ensam i livet, säger hon till Expressen.

 

Foto: IBL

Text: Minna Wallén-Widung

Artikeln publicerades först på Allas.se.