LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Första dejten-Daniel om familjelyckan med hustrun Brita

10 dec, 2020 
AvOla Lagerström
Daniel Meyn är bartendern som har tussat ihop flest svenska par i svensk tv-historia. Men vem är den pratglada mixologen egentligen?
✔︎ Avslöjandet om kanalens blixtändring – bråket som stoppades från tv-tittarna.
✔︎ Kärleken till hustrun Brita – efter romantiska frieriet.
✔︎ Oväntade relationen med Hollywood-stjärnan: ”Kom insvept i lakan”
Annons
Allt du vill veta om Musikhjälpen 2020Brand logo
Allt du vill veta om Musikhjälpen 2020

I TV-succén Första dejten håller han hov bakom baren. Hänt möter bartendern Daniel Meyn, 45, som berättar om vapendramat i baren, dejten som fick klippas bort – och privata vigselceremonin i kungaparets svit!

Läget, Daniel?

– Det är riktigt, riktigt bra. Första dejten har ju fått ett otroligt genomslag. Tittarna tar till sig programmet alltmer, tittarna älskar det här programmet, tittarna älskar värmen. Jag får en hel del beröm för min jargong i baren.

Vad handlar programmet om och vad går det ut på?

– Vanligt folk går på blinddejt. Programmet matchar deltagarna som söker in – som sedan får äta och dricka och prata med varandra. I slutet av varje program avslöjar deltagarna om de vill träffas på en andra dejt…

Annons

Du verkar inte det minsta nervös framför kameran. Vad är knepet? Tre storstark innanför västen, måntro?

– (Skratt). Nej, jag har alltid jobbat i bar. För mig är det naturligt att prata med folk som jag inte känner. Jag drabbas aldrig av nervositet, inte ens när kamerorna är inblandade.

Uppstår det kärlek mellan deltagarna ibland?

– Ja, mellan 65 och 70 procent av säger ja till en andra dejt. I steg två är det ungefär tio procent som resulterar i relationer. Jag tycker att vi är jätteduktiga på det här!

Vad är det mest häpnadsväckande som hänt bakom kulisserna?

– Vi hade en incident där det sitter en herre i baren. Han tittar en bit bort, mot entrén, och ser en kvinna. När han ser henne vänder han sig mot mig och utbrister: ”Åh, nej! Är det henne jag ska dejta?” ”Jajamen”, svarade jag. ”Det går fan inte, jag har träffat henne tidigare, hon hatar mig”, fortsatte han. Vi hade väldigt roligt åt det här, men tyvärr gick det inte att visa i tv, (skratt).

Annons

Vem är den kändaste personen du serverat?

– David Beckham. England spelade landskamp på Ullevi. Spelarna bodde på hotellet där jag jobbade och Beckham hade besök av sin flickvän ”Posh Spice”. Det var mycket hysch-hysch, hon kom dit insvept i stora lakan.

Visst var David Beckham dryg?

– Nej, inte alls. Tvärtom. Han var superskön! Otroligt human.

Vilken drink kan du nästan göra i sömnen?

– Mojito.

Vad är det sjukaste du sett från bardisken?

– En sak jag aldrig glömmer var då en man plötsligt drog upp en pistol och hotade en gäst – bara någon meter framför mina ögon. Det är nog det sjukaste jag varit med om, någonsin.

Fick du pulspåslag?

– Ja, enormt. Men lyckligtvis avlossades inga skott.

Vad gjorde du och din hustru på er första dejt?

– Vi var på stand-up comedy och såg Henrik Schyffert.

När var detta?

– För fjorton år sedan.

Är ni lyckliga ihop?

– Vi är enormt lyckliga ihop!

Hur gick det till när du friade?

Annons

– Min fru hade aldrig varit på Kap Verde – som hennes pappa är ifrån. Jag bokade en resa dit och hade med mig en ring. Hennes pappa hade en lägenhet på ön. Han var inte på plats, men vi hade fått nycklar och sådant. Där, i pappans lägenhet, friade jag.

Sa hon ja direkt?

– Ja, med tårar i ögonen!

Hade ni ett riktigt pangbröllop?

– Nej, det kan jag inte påstå. Jag är inte så religiöst lagd så vi ville inte gifta oss i en kyrka. I stället gifte vi oss i kungen och drottningens svit på Landvetter här i Göteborg. Sedan satte vi oss i ett plan och åkte på smekmånadsemester till Hongkong och Kina.

Vad uppskattar du mest med din relation?

– Efter snart 15 år: lugnet och tryggheten.

Vad kan Brita bli galen på när det gäller dig?

– Att jag jobbar för mycket.

På vilken adress tog du dina tre första steg?

– Harald Stakegatan i Gamlestaden i Göteborg.

Vilken doft förflyttar dig tillbaka till din barndoms dagar?

Annons

– Risgrynsgröt.

Vad blev ditt livs första stora motgång?

– Det var nog när det tog slut mellan mig och min ungdomskärlek. Efter fem år ihop – mellan 19 och 24 år ålder – insåg vi: ”Shit, vi ska inte vara ihop”. Då hade man satsat ganska många år, vi trodde verkligen att det skulle vara vi för resten av livet. Idag är jag tacksam för att det blev som det blev, men där och då var det en väldigt stor motgång.

Vad kan det vara svårt att tro om dig?

– Att jag inte dricker särskilt mycket alkohol, kanske.

Hur ser framtiden ut, Daniel?

– Den ser ljus ut. Jag jobbar för Petter Stordalen, han verkar öppna nya hotell. Nya takterrasser ska byggas – och det finnas en stor törst att få se nya blinddejter i tv!


Annons