LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Första bilden på Mette-Marit efter sjukdomsbeskedet

26 okt, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
I veckan kom beskedet att kronprinsessan Mette-Marit av Norge lider av lungfibros, nu kommer nya bilder på prinsessan.
I början av veckan kom den tråkiga nyheten från det norska kungahuset att kronprinsessan Mette-Marit lider av den allvarliga sjukdomen lungfibros. Nu släpper hovet nya bilder på prinsessan.
Annons

Under onsdagskvällen meddelade det norska hovet att kronprinsessan Mette-Marit, 45, lider av den kroniska och obotliga sjukdomen lungfibros, där torrhosta, andfåddhet, viktnedgång och trötthet är vanliga symptom.

– Jag har haft hälsoproblem i flera år och nu vet vi mer om vad det handlar om, sade kronprinsessan Mette-Marit själv i pressmeddelandet, som Svensk damtidning tog del av.

Där meddelades också att hon inte kommer att arbeta lika intensivt som förr, utan hennes man, kronprins Haakon, 45, kommer att få göra officiella uppdrag mer på egen hand.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Mitt hälsotillstånd gör att min arbetskapacitet kommer att variera. Kronprinsen och jag väljer att informera om detta nu, bland annat för att det jag framöver kommer att behöva ha perioder utan officiellt program. Det kommer att krävas i samband med behandlingarna och när sjukdomen är mer aktiv, sa hon i pressmeddelandet.

Igår kväll publicerade norska hovet en ny bild på kronprinsessan Mette-Marit på deras Instagram, och det är en glad sessa som strålar på gala!

Annons

”I kväll håller kungaparet galamiddag för Stortinget och regering. Middagen är en årlig händelse, instiftat som en fast tradition av kung Haakon 1906. Kronprinsparet och prinsessan Astrid är också närvarande.”

I bildspelet med tre bilder syns kronprinsessan Mette-Marit på en bild tillsammans med sin man, som går arm i arm med sin faster, prinsessan Astrid, 86, som då således är syster till hans far, kung Harald, 81.

Redan förra året förstod många att allt inte stod rätt till med kronprinsessan Mette-Marit sedan hon hade börjat ställa in offentliga uppdrag på grund av hälsoskäl. Under våren ska dessutom prinsessan ha genomgått en operation under stort hemlighetsmakeri. Vad det var för operation är fortfarande höljt i dunkel.

Kronprinsessan Mette-Marit har vetat om sin sjukdom i flera år, men det är först nu som det blivit officiellt. I dagsläget är det inte klargjort än vad som ligger bakom den allvarliga sjukdomen.

FOTO: IBL, Instagram

Annons