Forskare reder ut: Vid den här åldern är du som snyggast

Forskare reder ut: Vid den här åldern är du som snyggast

När når vi egentligen vår absoluta skönhetstopp? Det har forskare tagit reda på – och siffran är kanske högre än du tror!

Vår syn på skönhet har förändrats genom åren, visar en ny studie från Boston University som jämfört snittåldern på de kändisar som utsetts till “World’s Most Beautiful” av tidningen People år 1990 kontra 2017.

Analysen visar att den genomsnittliga åldern på världens vackraste kvinna har stigit från 33 år 1990 till 39 år 2017. Allra vackrast anses kvinnor alltså vara strax innan 40-strecket.

Bland de kändiskvinnor som drog upp snittet fanns Julia Roberts, 49, Reese Witherspoon, 41, Alicia Keyes, 36 och Viola Davis, 52.

”Ökningen av snittåldern på personerna som inkluderades i Peoples World’s Most Beautiful-utgåva, med en tydlig procentuell ökning av de som var över 35 år gamla, är betydelsefull i vårt åldrande samhälle”, skriver forskarna.

Är du 40+ behöver det dock inte betyda att du har dina snyggaste dagar bakom dig. I takt med att världens syn på skönhet och åldrande förändras kan snittåldern på världens vackraste mycket väl komma att hinna ikapp dig igen!

I mode- och skönhetsbranschen hyllas äldre kvinnor i allt större utsträckning – häromveckan blev till exempel 69-åriga Maye Musk anlitad som makeupmärket CoverGirls nya sminkmodell och den hetaste trenden i modebranschen just nu tycks vara att vara över 50 år.

LÄS OCKSÅ: Här är 16 Hollywoodstjärnor som avstår alkohol

LÄS OCKSÅ: Här är de 11 största kändisförvandlingarna i september

Foto: IBL

Källa: Redonline.co.uk

Artikeln publicerades först på Femina och är skriven av Malin Karlberg.

FRÅN FÖRSTASIDAN