TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Författaren ryter ifrån efter Sofias förlossning: ”Var fullt”

01 sep, 2017 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Prins Carl Philips och prinsessan Sofia fick igår sitt andra barn. Journalisten Katarina Wennstam påpekar att förlossningsvården inte är lika för alla.
Annons

11.24 i går föddes prins Carl Philip, 38, och prinsessan Sofias, 32, andra barn.

Sofia valde att föda på Danderyds sjukhus. Allt gick bra, meddelade prins Carl Philip på en presskonferens under gårdagen.

Sedan dess har gratulationerna strömmat in. Men här och var har det också höjts röster som velat uppmärksamma krisen inom förlossningsvården.

En av dem är journalisten Katarina Wennstam som på Instagram lagt upp ett inlägg med hashtaggen #jämlikvård.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“‘Det var ju fullt’, säger prinsen lite förvånat till den samlade presskåren, ‘och det tar ett tag till Västerås. Men Sofia var såååå duktig när hon födde prinsen i bilen’.“, skriver Katarina Wennstam och fortsätter:

Skoja bara! (Och grattis till bebisen – alla nyfödda är värda att fira!)“.

I kommentarerna trängs uppmuntrande kommentarerna med följarnas egna berättelser från en förlossningsvård i kris. Komikern Bianca Kronlöf kommenterar med tre skrattade smileys.

En annan följare skriver: “Själv blev jag hemskickad när jag var 4 cm öppen. 5 mil enkel väg in till förlossningen. Fick åka hem och vila lite och sen föda i hallen.

En tredje påpekar: “Snabbaste sättet att lösa krisen i Sthlm’s förlossningsvård är ju helt klart att kröna all blivande mödrar till prinsessor, då skulle köer och fullbelagda avdelningar försvinna i ett nafs.”

Minns du Carl Philips bröllopstal till Sofia?Brand logo
Minns du Carl Philips bröllopstal till Sofia?

FOTO: Instagram, IBL

Annons