LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Författaren Jens Lapidus blir bara arg på familjen

28 sep, 2016 
AvMagdalena Divina Khodr
Jobb på dagarna, skrivande på nätterna. Med åren har Jens Lapidus blivit alltmer cynisk i sin yrkesroll. Men arg det blir han bara på familjen.
Annons

Stjärnadvokat, succéförfattare, trebarnsfar och framröstad som modeikon. En återkommande fråga är hur brottmålsadvokaten Jens Lapidus, 42, får dygnets timmar att räcka till.

– Lite galet hur jag jobbade med advokatyrket och författandet och samtidigt hade små barn. Jag kanske var en superman då, säger han till Kupé.

Långa arbetsdagar i tingsrätten följda av sena skrivkvällar hemma resulterade i storsäljande kriminalromanen “Snabba Cash”. Boken blev snabbt en försäljningssuccé och klättrade på topplistorna. Idag, tio år senare har ytterligare sju böcker getts ut och sålts till 30 länder.

Annons

Inspirationen till böckerna som är en skildring av Stockholms undre värld har han hämtat från det dagliga arbetet. Uppväxten med en journalistpappa och en socionommamma kom att forma Jens värderingar. Världsbilden har han fått av modern som ofta tog med sig jobbet hem till middagsbordet:

– Mamma kunde berätta om och vara uppbragd över någon som hade det väldigt hemskt. Klart att jag har blivit påverkad av det.

Likväl har mötet med kriminella i sin yrkessroll präglat honom såväl som författare som privat:

– I mitt jobb som advokat är det lätt att bli cynisk.

Jens träffade frun Hedda när de studerade tillsammans på juristlinjen.

Att skriva är för honom är lite som en verklighetsflykt:

Annons

– Mitt skrivande blir i någon mening min självterapi, min egen debriefing.

Genom åren har arbetet lett till att hjärtat med tiden förstelnat.

– Jag ogillar orättvisor och hyckleri. Men arg blir jag bara på min fru eller på barnen. Oftast omotiverat och dumt av mig, säger han.

Invigning Kolmården 2015

Jens och hustrun Hedda, 39, träffades när de båda studerade på juristlinjen på Stockholms universitet. De har barnen Jack, 8, Flora, 7, och Tom, 3.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons