LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Föräldrarnas oro efter dottern Kajsas epilepsianfall

27 mar, 2017 
Lina Linnros
När nyfödda dottern Kajsa får ett epileptiskt anfall vänds tillvaron upp och ner för familjen. När föräldrarna dessutom drabbas av andra krämpor så blir oron förlamande.
Annons

Familjen i Hässelby är huvudpersoner i det senaste avsnittet av “Sofias änglar”. Föräldrarna Anders och Emma har köpt det gula drömhuset och flyttat dit med dottern Freja. Anders börjar snickra på huset och snart väntar paret tillökning också. Dottern Kajsa föds och familjelyckan verkar total. Men en dag när Freja ska ha kalas börjar Kajsa att skaka i sin mammas famn. Föräldrarna kastar sig oroligt iväg till akuten där de får veta att Kajsa haft ett epileptiskt anfall. Enligt skiktröntgen kan Kajsa ha en hjärnskada.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Läkarna har dock inte kunnat säga vad det kommer att innebära för men i framtiden.

– Vi har ställt frågan rakt ut, kommer hon kunna gå, kommer hon kunna prata? De säger bara “vi vet inte”, säger Anders.

Ständig oro

Beskedet slår hårt mot den lilla familjen och rädslan tar över föräldrarnas vardag. De måste hålla ständig koll. Om Kajsa får ett nytt anfall måste hon få kramplösande medicin snabbt

Annons

– Vi får leva med det här varje dag, säger de i programmet.

Som om oron inte var nog har Emma drabbats av hörselnedsättning på ena örat. Nu oroar mamman sig för att hon inte ska höra om Kajsa blir sjuk igen.

Mystisk värk

Samtidigt har Anders drabbats av värk i kroppen. Renoveringsarbetet stannar och han har dåligt samvete för att han inte orkar leka med Freja. När värken slår till orkar han inte ens lyfta barnen.

– Man känner sig som en misslyckad pappa, säger Anders i programmet.

– Jag är bara 31 men jag känner mig som 61 i kroppen.

Något besked om vad som drabbat honom kan läkarna inte ge. Men sjukskrivning från jobbet är inget alternativ.

– Då kanske vi inte har råd att bo kvar i huset.

Träffar kompisarna

I den ständiga oron har flera saker kommit i kläm. Storasyster Freja får inte så mycket uppmärksamhet som förr och Emma och Anders har knappt tid för vare sig varandra eller de gemensamma vännerna.

I programmet får de hjälp med det grundläggande när Sofias änglar skrider till verket. Projekt som legat nere får nytt liv och lösningarna anpassas efter deras speciella behov. Anders och Emma får till och med tillfälle att träffa kompisarna.

“Sofias Änglar” sänds i Kanal 5,  27 mars, 20.00

Annons