Föräldrarna rasar mot Bolibompa-draken: "Min son var helt förkrossad"

Händelsen efter Bolibompa-drakens föreställning i Malmö fick barnen att bryta ihop. Nu ber SVT om ursäkt

Lördag brukar vara synonymt med “lördagsgodis” för många barn – men denna helg var det för en gång skull inte socker som skapade förväntan för minstingarna i Malmö-området. Istället såg de fram emot att få träffa SVT:s maskot Bolibompa-draken som just nu är med på Melodifestivalens turné.

Tyvärr blev det en stor besvikelse. Enligt föräldrar som Aftonbladet varit i kontakt med så missade nämligen många draken på grund av en ödesdiger tabbe. Det ska ha annonserats att showerna skulle börja klockan 14:30, men när familjerna dök upp lagom till föreställningens start visade det sig att det var då den sista showen slutade.

– Det var en massa barn som precis anlänt som missade allting och de fick veta att de inte skulle få se någon show, det var ganska många besvikna miner där, säger pappan Vladimir vars son missade Bolibompa-draken.

Enligt honom ska draken ha kommit ut efter showen, men många barn ska då redan ha varit väldigt ledsna och otröstliga.

Det ska dessutom ha funnits en person som delade ut kort till barnen – om de lämnade in en napp. Men många barn, liksom Vladimirs son, hade ingen napp. Och då fick man inget kort.

– Men hade man ingen så fick man ingenting, även om man var liten och inte använt napp, som vår son. Så han fick inget. Han grät, han var helt förkrossad.

Efter lördagens händelse lovar SVT att de ska se över eventet med Bolibompa-draken. Christer Mellstrand, marknadschef på SVT, blir illa berörd när han får höra vad som hänt och att barn blivit så besvikna att de gråtit.

– Vi är lite på sängen. Ibland glömmer vi bort hur stor Bolibompa-draken är, det är som den är större än Rolling Stones. Det är svårt att planera ibland för att det kommer så mycket människor, säger han till Aftonbladet och fortsätter.

– Så jag är bara hemskt ledsen att ett barn har gått därifrån och varit ledsen helt enkelt. Detta är beklagligt och tråkigt. Vi vill inte ha en massa ledsna barn, det är precis tvärtom. Det är därför vi gör det här.

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graafs ilska efter sonen Lances återförening med Paow: ”Jag blir förbannad”

LÄS OCKSÅ: Hovet avslöjar: Därför kan den nya bilden på Leonore stoppas

FOTO: SVT, Ibl

SENASTE NYTT!