Följarnas ilska mot Sofia Wistam – efter bilden

Till den glada och mysiga bilden får Sofia Wistam arga och upprörda kommentarer.
"Sofia du är en otroligt fin och bra förebild. Men varför",skriver en på hennes Instagram.

Sofia Wistam har en ­lyckad tv-karriär, en podd på topplistorna och gör smycken som blivit oerhört populära. Hon är för många en omtyckt profil – men även hon kan få motta kritik. Nu denna gång tycker flera av hennes följare att hon gör fel, då hon valt att resa iväg trots rekommendationerna kring coronaviruset. På hennes Instagram har hon postat bilder på ett fik i Stavsnäs, som hon rest till från Stockholm.

“Påväg ut i skärgården. Upptäckte ett mysigt fik i Stavsnäs”, skriver hon.

Kommentarerna till inlägget är blandade. De finns några trevliga kommentarer, men majoriteten är arga tillsägningar till tv-profilen. Följarna menar på att hon borde ta ansvar och inte resa runt just nu.

”Så ni åker trots myndigheternas rekommendationer! Hoppas att ni håller er friska, det vet man inte, man kan vara symtomfri och sprida vidare Corona viruset. För annars kommer ni att ta platsen dom någon annan skulle behövt mest, typ i riskgruppen”, skriver en.

Sofia ger inget svar till följarna

Vissa skriver att de verkligen gillar henne, men att de denna gång blev besvikna att se att hon valt att trotsa rekommendationerna.

“Sofia du är en otroligt fin och bra förebild. Men varför följer inte du de rekommendationer som finns och när alla vädjar? Håll er hemma”, skriver en.

“Följ rekommendationerna : STANNA HEMMA! Ta ditt ANSVAR!”, skriver en annan.

Sofia har inte svarat någon av de arga kommentarerna ännu.

Kollegan fick en känga förra veckan

Men det är inte bara Sofia som får pekpinnar till sig av följarna. Även hennes nära vän Pernilla Wahlgren fick arga kommentarer för en vecka sedan då hon la ut en bild på henne, Sofia och en vän till.

”Powerwalk runt Kottlasjön innan Podinspelning med mina älskade Lidingötjejer”, skrev hon till bilden på trion som var ute på promenad.

”Ni som är ansikten utåt och har ögonen på er hela tiden på sociala medier, varför går ni ut med en sådan bild där ni inte kan komma varandra närmare… onödigt dumt vill jag säga!!”, skrev en följare då till bilden.

FOTO: TT/Karin Törnblom/Henrik Montgomery/TT