LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Följarnas ilska mot Carolina Gynning efter detaljen i bilden: "Urbota korkad"

02 mar, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
På en nytagen bild på Instagram bär Carolina Gynning en pälsmössa, gjord av en räv. Nu rasar följarna mot tv-profilens beslut att bära päls - samtidigt som Carolina försvarar sig.
Annons

Det är på Instagram som följarna går till angrepp mot Carolina Gynning, 39, efter att hon lagt upp en bild på sig själv ute i snön. Tv-profilen och konstnären är vinterklädd från topp till tå – och bär en äkta pälsmössa på huvudet.

Bilden har fått följare att reagera kraftigt och kritisera Carolina Gynning för att bidra till pälsindustrin. I ett nytt inlägg, där hon bär samma mössa, slår tv-profilen tillbaka mot kritiken.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Det var tjat om mössjäveln… Jag ärvde den av min mormor Brita Gynning som typ var den coolaste mormorn i stan. På den tiden typ på 80 talet visste inte jag ens att den var gjord av ett djur. Inte heller hur djur plågas… Nu 40 år senare skulle jag aldrig köpa en ny päls men jag måste väl för fan få använda mina gamla som ligger och skräpar när det är -20 ute????? Eller ska jag köpa nya mössor och på det sättet konsumera i onödan och förstöra vår älskade planet på det sättet. Hur ska ni ha det??? Jag älskar djur och jag plågar dem aldrig!”, skriver hon och fortsätter:

Annons

“Men den här gamla räven är tyvärr redan DÖD så låt mig njuta av det och hålla hjärnan varm, den dog tyvärr redan på 50 talet!!!! Tack för kaffet! Och jackan har fuskpäls på kragen så den kan ni inte gnälla om! Tack igen hej då!”

Många håller med Carolina Gynning i hennes svar, men en hel del är också kritiska till hennes sätt att försvara pälsmössan.

”Man framstår inte som världens smartaste när man väljer att gå med delar av ett dött djur på huvudet. Och jämför det inte med en skinnväska. Djuret har plågats på ett vidrigt sätt och även om denna kommer från 50-talet så var processen samma som idag. Om räven redan är död skulle det resonemanget gälla även om du köper en ny pälsmössa. Det handlar om vad du vill stå för och stötta. Upp till var och en att ta sitt beslut men jag kommer alltid att tycka att man är urbota korkad om man väljer att stötta en sådan verksamhet”, skriver en följare och får medhåll:

Annons

”Det handlar om att inte stå för en vidrig verksamhet. Jag skulle aldrig vilja gå med min mormors gamla pälsmössa på mitt huvud”, skriver en annan.

”Det finns en sundhet och en friskhet i att människor reagerar så starkt emot plågandet och dödandet av djur. Och är du en sann djurvän så borde du väl känna och agera likadant?”, skriver en tredje i kommentarsfältet.

FOTO: Ibl, Instagram

Annons