TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Följarnas ilska efter Dogge Doggelitos ord: "Förnedrande”

16 aug, 2019 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Dogge Doggelito får kritik av följarna efter ordvalet på Instagram.
Ikväll drar årets säsong av Fångarna på fortet igång på TV4. En av årets deltagare är rapparen Dogge Doggelito. Nu möter rapparen skarp kritik från följarna efter att ha lagt upp en bild från inspelningen på Instagram.
Annons
Dogges starka känslor efter Anna Sahlenes sång till honom i Farmen VIPBrand logo
Dogges starka känslor efter Anna Sahlenes sång till honom i Farmen VIP

På fredag drar årets säsong av Fångarna på fortet på TV4 igång igen. Det har varit många säsonger av det populära programmet som spelas in på Fort Boyard, som ligger utanför Frankrikes sydvästkust.

I årets första avsnitt ser vi bland andra Margaux Dietz, Viktor Frisk och Glenn Hysén. Programledare är som vanligt Agneta Sjödin, 52, och Gunde Svan, 57. Nytillskottet för i år är skådespelerskan Suzanne Reuter, 67, som Madame Fouras.

I senare avsnitt får vi träffa många fler kända svenskar. En av dem vi ser redan i augusti är rapparen Dogge Doggelito, 44, som i våras deltog i TV4-serien Farmen VIP.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I ett inlägg på Instagram har Dogge lagt upp en bild på sig från vistelsen på Fort Boyard. På bilden poserar han med en av fortets guider, André Bouchet, som varit med i programmet sedan starten 1990.

Men texten som Dogge Doggelito lagt upp till bilden har fått hans följare att reagera starkt.

Har inte många idoler kvar men en idol är Dvärgen på fångarna på fortet å snart är vi tillbax på TV i höst”, skriver han till bilden.

Annons

Dogge Doggelitos svar efter kritiken mot inlägget

Ordvalet har fått flera av Dogge Doggelitos följare att ryta till.

”Säg inte dvärg! Det är fruktansvärt förnedrande. Det heter kortväxt. Min dotter är kortväxt och hon blir sårad av att bli kallad dvärg. Så snälla du, var vänlig och använd benämningen kortväxt i fortsättningen”, skriver en person i en kommentar.

”Säger man inte kortväxt Dogge?”, frågar en annan.

Dogge Doggelito har inte kommenterat kritiken på Instagram och en person undrar varför han inte ändrat texten.

Hallå! Varför ändrar du inte texten? Du skriver på ett oerhört kränkande sätt som flera påpekat! Den kortvuxna mannen har väl ett namn. Varför använder du inte det? Han är ju din idol som du säger”, skriver en person.

Efter att Hänt sökt Dogge Doggelito för en kommentar har han ändrat texten.

”Tack för påminnelsen, hade ingen aning att man inte sa Dvärg 2019 men man sa så då jag växte upp på 80 talet men själv klart tar jag bort inlägget och ändrar till ”Lilleman” så ingen blir stött arg eller ledsen. Ber om ursäkt om jag trampat någon på tårna det var verkligen inte min mening eller uppsåt”, skriver Dogge Doggelito i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons