Följarnas chock efter Happy Jankells avslöjande om namnbytet

Följarnas chock efter Happy Jankells avslöjande om namnbytet: ”Vänta va?”

Vi känner igen den folkkära skådisen som Happy Jankell, men nu avslöjar hon att hon inte varit registrerad som Happy – förrän nu.
”Firar mitt namnbyte som bara tog dryga 25 år!” skriver hon nu i ett inlägg som förvånar hennes följare.

Happy Jankell, 25, är nu mera en folkkär skådis som dyker upp mer ofta än sällan i svenska storfilmer och tv-serier. Vi såg henne bland annat som en ung Lotta Ramel i filmen om Ted Gärdestad och som Esmeralda i SVT:s Jordskott.

Och nog känner vi igen henne i namnet Happy, så har hon heta ända sedan hennes mamma, journalisten Annika Jankell, började prata om sin yngsta dotter i media, för många år sedan.

Men sanningen är att hon inte varit registrerad som Happy förrän nu. Enligt folkbokföringen har hennes fullständiga namn varit Betty Nicóle Hildegard Jankell. Men nu finns även Happy med längt fram i följden av namn.

Firar mitt namnbyte som bara tog dryga 25 år! Va hos polisen imorse för att göra nytt pass. Dom ba ”vad är anledningen till att du förnyar ditt pass. Ditt går inte ut förrän 2022?” och jag ba ”jag har bytt namn””, skriver hon i bildtexten till inlägget där hon delar med sig av det nya namnet.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Följarnas förvåning över nya namnet

Happys följare är märkbart chockade över att Happy inte hetat Happy på papper förrän nu.

”HAR DU ALDRIG HETAT HAPPY PÅ PAPPER?!” undrar en.

”Vänta va? Jag har hela tiden trott att du heter Happy”, skriver en annan.

”Vafan trodde du hetat det hela livet…”, skriver ännu en.

Men det är inte bara Happys följare som är förvånade över det faktum att hon inte varit registrerad som Happy förrän nu, det är även hon själv. Bland kommentarerna svarar hon:

”Trodde jag också!!!!!”, följt av en längre förklaring:

”Jag har alltid kallats Happy & va 15 år första gången jag fattade att jag inte hette det på riktigt. Skulle absolut säga att jag hetat Happy hela livet, bara att det inte stått i folkbokföringen!”

Någon som också dyker upp med en förklaring bland kommentarerna är mamma Annika Jankell.

”Hon har varit DÖPT till det hela livet – men inte i byråkratins register…”, förklarar hon.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!