Följarna rasar mot festbilden - Anitha Schulman anklagas för rasism

En bild från Katrin Zytomierskas 40-årsfest får Anitha Schulmans följare att gå i taket. Och nu anklagas Anitha för att vara rasistisk.

I helgen var podd-profilen Antiha Schulman, 39, i Nice, Frankrike, för att fira väninnan Katrin Zytomierska som fyllde 40 år. Festen hölls på Lido Beach Bar och det var maskeradtema. Därifrån la Anitha upp en bild tagen av Bingo Rimér, 42, där hon själv poserar med två franska modeller med indianfjädrar på huvudet.

Det som för många kan tyckas vara en helt vanlig festbild gav dock upphov till ett ramaskri bland Katrins Instagram-följare. Efter att någon först skrivit:

”Åh kolla!! Native Americans”, börjar kritiken hagla.

”Racism at its finest”, skriver en annan person.

”Fräscht med rasism” är ytterligare en av tio fördömande kommentarer som kommer innan Anitha, som inte riktigt greppat vad hatstormen handlar om, själv hinner ifrågasätta hatstormen.

“Får jag bara fråga hur det kan vara MITT fel att två franska inhyrda dansöser valde att bära indianskrudar på en maskerad/fest?”, skriver hon varpå en följare svarar:

“Det är absolut inte ditt fel, och det har väl ingen påstått heller, men man kan tänka ett varv extra på vad man postar på sociala medier. Tex inte posta bilder som innehåller rasism, trots att det inte var du som hade det på dig/hyrde in dem”.

När en annan följare till sist går in och försvarar Anitha fortsätter ovan nämnd följare att kritisera henne:

“Googla cultural appropriation och war bonnets. Det är inte en svensk diskussion”.

Det hela utmynnar sedan i en extremt lång diskussion om rasism, utsatta minoriteter, vilken sorts bilder som är kränkande etc… och till slut får Anitha nog och skriver till sitt försvar:

“Jag är mörkhyad och uppväxt i en småstad. Tro inte att alla mörka inte får utstå vidriga glåpord. Men att anklaga mig för att vara rasist. Det tycker jag är lite över gränsen”.

Från @thepumaswede Instagram

Från @katrinzytomierska Instagram

Från @philiplailani Instagram

Från @malingramer Instagram

Från @simonsköld Instagram

Från @bingorimer Instagram

Från @martenandersson1974 Instagram

Från @jessicaabril Instagram

Från @martenandersson1974 Instagram

Läs också: Anitha Schulmans kärlekstvivel: ”Vad ska han med mig till?”

Läs också: Prinsessan Madeleine och Chris festkväll i Saint Tropez

Foto: IBL, Instagram