LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Chocken efter Christina Schollins nya bild – så har du aldrig sett henne

22 sep, 2023 
CHRISTINA SCHOLLIN
Christina Schollin har en lång karriär som skådespelare.
Nu visar hon upp en ny bild – som minst sagt påminner om en och annan karaktär.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så mår Christina Schollin idag efter otäcka olyckanBrand logo
Så mår Christina Schollin idag efter otäcka olyckan

Christina Schollin, 85, har en lång och mycket framgångsrik karriär bakom sig. Bland annat spelade hon ju en huvudroll i tv-serien Fanny och Alexander, sedan fortsatte karriären i tv-serien Varuhuset.

Nu på senare tid har vi fått se henne göra comeback när hon förra året gick upp på Dramaten och spelade Drottningen i Shakespeares Macbeth.

– Det är helt fantastiskt, vi är jätteglada. Efter en lång repetitionstid, genrep med publik och en premiär som var helt fantastisk med stående ovationer, så pustar man ut nu och läser recensionerna, och då blir man otroligt glad, sa Christina Schollin till Aftonbladet om sin comeback.

Christina Schollin i tv-serien Varuhuset

Varuhuset handlade om Öhmans varuhus och det var ett av de tjusiga varuhusen i Stockholm. När högste chefen Gustaf Öhman skulle utse sin efterträdare var tanken att dottern Margareta skulle få posten, men istället utsåg han karaktären Karin Forss till ny vd.

Annons

Margareta Öhman spelades av ingen mindre än Christina Schollin och bland karaktärerna fanns även Lena Endre, xx, i en av rollerna.

När Lena Endre hyllades i TV4-programmet Vilket liv! var det därför en självklarhet att Christina och gänget från Varuhuset var på plats för att hylla henne.

Följarnas starka reaktioner efter Christinas nya bild

Kort innan Christina skulle upp på scen valde hon att dela med sig av en bild på sig själv, där hon inte var fixad som sig själv, utan som sin rollkaraktär Margareta Öhman.

”Ikväll klockan 20 dyker den här figuren upp i programmet om Lena Endre på Oskars-teatern i Stockholm. Vem tror ni att det är? Ha ha ha!”, skriver Christina i ett inlägg på Instagram.

Och visst kunde följarna snabbt se vem Christina föreställde.

”Margareta Öhman. Måste ta å se varuhuset igen”, skriver en person.

”Så klart man kommer ihåg Margareta från Varuhuset”, skriver en annan.

”Varuhusets snyggaste”, hälsar en tredje.

”Såå snygg och älskade serien som barn”, skriver en fjärde.

VARUHUSET

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons