TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Följarna chockas av Magnus Hedmans nya superkropp: "Wow”

22 jun, 2019 
AvOla Brising
Magnus Hedman visar upp nya superkroppen
Den tidigare fotbollsspelaren Magnus Hedman har genomgått träningsprogrammet 16 weeks of hell. Nu visar han upp det imponerande resultatet i ett inlägg på Instagram.
Annons

Det började med att Stefan Schwarz, 50, gjorde det 2017. Sedan gjorde Håkan Mild, 48, och Pontus Kåmark, 50, samma sak och nu har även Magnus Hedman, 46, gått i sina forna lagkamrater från bronslaget -94:s fotspår och tagit sig igenom det hårda träningsprogrammet 16 weeks of hell för att komma i form igen.

Långa dagliga powerwalks, ett noggrant kostprogram och gymträning utgör de tre grundpelarna i 16 weeks of hell, programmet bakom förvandlingen. Och resultatet kan du se på de nya bilderna. Magnus har skaffat sig en riktig superkropp.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag blev klar i lördags. Det var en resa, berättar han i Aftonbladet.

Magnus hade en matchvikt på 89–93 kilo när han var aktiv. Sedan dess har han varit uppe i 112 kilo under en period men vägde 103 kilo när han inledde sina 16 helvetesveckor i slutet av februari.

I dag väger han 93 kilo igen. Fettprocenten har mer än halverats, från 24,6 procent till 10,4.

Annons

– Så jag har gått upp avsevärt i muskler. Jag hade 8–10 i fettprocent när jag var aktiv. Jag är nere där igen, säger den stolte 46-åringen.

Magnus Hedman om målet med träningen

Magnus Hedman förklarar att han hade svårt att komma in i rutiner för kost och träning i sin vardag. Istället sköt han upp det mesta till morgondagen. Han fick dåligt samvete, mådde allt sämre och la hela tiden långsamt på sig fler trivselkilon. Till sist kände Magnus att han började bli trött i både huvudet och kroppen.

Han började märka det på sitt totala mående, trivdes inte med sig själv, och kände framför allt att han ville vara en bättre pappa, kompis och pojkvän än han klarade av just då.

– Men det huvudsakliga målet var att leva längre. Det var därför jag gjorde det; för att få ett längre och friskare liv. Då vore det ju jävligt korkat att sluta leva så nu. Så jag kommer att köra på. Jag börjar varje morgon med en power walk och så kör jag tre gympass i veckan och har tagit upp taekwondon igen, säger den tidigare landslagsmålvakten med ett leende.

Annons

Magnus Hedman berättar att det var värst med hungern de två första veckorna, men att de sista tre veckorna egentligen var de allra tuffaste. Då gjorde programmet verkligen skäl för namnet, som när han skulle ”deffa” med periodisk fasta. Men Magnus är oerhört glad över att han tog sig själv i kragen och genomgick hela programmet. Idag ser han det som att det förändrade hela hans liv till det bättre.

I kommentarsfältet på Instagram är det tydligt att följarna är imponerade av resultatet.

”Mycket starkt Magnus”, skriver en person i en kommentar.

”Såå grymt gjort av dig”, skriver en annan.

”Wow”, inflikar en tredje.

Magnus Hedmans nya superkropp
Magnus Hedman visar upp nya superkroppen efter träningen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons