TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Tv-profilen säljer lyxvåning på Östermalm – det kostar den

01 sep, 2017 
https://image.hant.se/image-4943955?imageId=4943955&width=1320&height=689
Hänt
Ola Wenström om sitt frekventa flyttande, hur han lyckas med bostadsaffärerna, den stundande flytten till Skåne – och vad som händer med den egna webbtv-kanalen, wenström.tv.
Annons

Ola Wenström, 50, är en av Sveriges mest välkända sportjournalister och rattar Viasat-studion med stadig hand och kunnighet. I Sverige är vi uppenbarligen också väldigt nyfikna på vad en kan tjäna på att kolla fotboll med Niva, Bosse och Bojan och besöka världens alla stormatcher – det vanligaste ordet att googla tillsammans med hans namn är nämligen “lön”.

Lönen tänker vi naturligtvis inte skvallra om – men vi kan visa er Ola och Lotta Wenströms vindsvåning på Östermalm som nu är till salu för 12 500 000 kronor. Lägenheten på 92 kvadrat har han bott i deltid efter flytten till London 2015 och nu säljs den efter två år.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ni verkar flytta ganska ofta.

– Ja, det var lite knepigt att flytta första gången, att riva upp rötterna från huset och kvarteret där döttrarna lärde sig cykla, matade myrstackarna med sockerbitar och en massa sånt. Sen dess har vi börjat gilla förändringar, vi får energi av nya rutiner, vi älskar att utmana vår egen vardag.

Och affärerna går bra, så klart?

– Jo då! Hittills. I grunden ligger ett oändligt antal analyssnack över middagstallrikar och under vovvepromenader, att vi vet vad vi vill och vad vi strävar efter. Vi har fyra ögon som är rätt bra på att se potential och utvecklingsmöjligheter. Sen hjälper det såklart att ha Sveriges vassaste – rent objektivt sett – inredare och stylist till fru. Lotta driver eget i L8W Home sen lång tid tillbaka.

Annons

Vad kommer du sakna mest med lägenheten?

– Terassen. Stor öppning, total frihet, helt privat, utsikt över hela stan och rakt söderläge. Här går solen inte ens i moln!

Vart ska ni flytta?

– Vi flyttar till två ställen samtidigt; dels några få hundra meter till en liten lya på Östermalm, dels till en plats tio meter från Öresund. Vi bygger nytt hus på en plats som vi har drömt om och dreglat över i 25 år. Vi vill ha båda delar, rutiner på olika ställen. Det blir en mix av cityliv i huvudstan och naturhäng vid havet – bredband och sandstrand om vartannat, helt enkelt.

Men ni har även hus i Florida!

– Ja i Jupiter, en och en halv timme norr om Miami, om trafiken flyter på. Vi äger och jobbar i tillsammans, både i produktionsbolag och i inredningsföretag, och genom det blir det ständigt nya projekt. Med 52 golfbanor av världsklass inom 25 minuter, en drös svenska NHL-proffs och en fastighetsmarknad på väg upp igen, för den som kan och vågar, finns det såklart en hel del att göra.

Annons

Du har pratat om nya spännande livsprojekt. Berätta om dem!

– Förutom att kliva in i min tionde Champions League-säsong laddar jag och mitt tv-produktionsgäng för en nypremiär av fotbollsprogram. Nytt format, ny satsning som innebär en fantastisk massa resor och program som ska produceras. Förut tog vi våra tittare på Wenström.tv runtom i England, från och med i mitten av september kommer vi att ha hela Europa som reportage- och arbetsfält. Det blir en kombination av nya tv-satsningar och några roliga inredningsuppdrag som vi båda jobbar med tillsammans.

Se hela lägenheten här.

Text: Joel Linde

Foto: Hemnet, IBL

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Annons