First Aid Kit-stjärnan Johanna Söderbergs gravidlycka

Klara Söderberg och Johanna Söderberg

First Aid Kit-medlemmen Johanna Söderberg är gravid med sitt första barn.
Nyheten avslöjar hon i ett inlägg på Instagram.
– Jag kan inte vara tyst längre, skriver artisten.

Johanna Söderberg, 29, utgör ena halvan av popduon First Aid Kit tillsammans med systern Klara, 27. Systrarna från Stockholm har blivit stora stjärnor i USA med sina hitlåtar. Privat går det också bra. Nu avslöjar Johanna att hon väntar smått.

”Aah, jag kan inte vara tyst längre. Det kommer en liten first aid kid i sommar”, skriver Johanna vitsigt på Instagram.

Hon poserar i bikini och visar upp gravidmagen med en solstrand i Florida som bakgrundsbild. Johanna postar också en bild där hon bjuds cigaretter, kanske för att visa att hon slutat röka.

Johanna gjorde nyligen sitt första soloframträdande när hon i december uppträdde med I could be the one på hyllningskonserten till Tim ”Avicii” Bergling.

Duons ord om inställda sommarturnén

First Aid Kit ställde i maj 2019 in sin kommande sommarturné av hälsoskäl.

”Älskade lyssnare och följare. Vi är förkrossade över att behöva ställa in våra planerade sommardatum i år. Vi var jättepeppade på att spela, men på grund av oförutsedda hälsoskäl så kan vi inte genomföra konserterna. Allt kommer bli okej och vi ser fram emot att träffa er alla snart igen”, skrev de på en handskriven lapp på Instagram.

First Aid Kit skivdebuterade 2008 och slog igenom stort med singeln Silver lining. Duon har turnerat intensivt sedan de var 14 och 16 år gamla.

– Vi har båda varit nära på att bli utbrända i många år eftersom att det har gått så bra. Vi har tackat ja till så mycket, men vi orkar inte lika mycket som vi gjorde för tio år sedan, sa Johanna Söderberg till Södermanlands nyheter i slutet av december.

Hon berättade också:

– Vi kommer inte sluta turnera, men vi gjorde 120 spelningar förra året, reste jorden runt och var hemma en halv månad. Det går inte, det är inte kompatibelt med att må bra.

När Johanna Söderbergs barn beräknas är oklart.

FOTO: Lars Pehrson/SvD/TT, Joel C Ryan/TT