LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sexet som var på riktigt i heta filmerna – skådespelarna avslöjar

01 nov, 2023 
Filmparen som hade sex på riktigt i heta filmerna
Filmhistorien är fylld av heta sexscener.
Men ibland har det gått så långt att de intima scenerna faktiskt ha varit på riktigt.
Här är filmerna där skådespelarna har sex på riktigt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Anderssons sexavslöjande i Biancas: ”Samlag med...”Brand logo
Per Anderssons sexavslöjande i Biancas: ”Samlag med...”

Kärlekens språk (2004) – Filmteamet skickades ut ur rummet

Regina Lund och Themba Tainton.

Den svenska filmen Kärlekens språk från 2004 innehåller väldigt explicita sexscener, så pass explicita att många undrat om de i själva verket är på riktigt. När huvudrollerna som spelas av Regina Lund och Themba Tainton spelade in sexscenerna skickades hela filmteamet ut ur rummet.

Annons

– Det var bara vi och fotografen kvar. Och sen körde vi bara på, har Regina Lund sagt till Expressen inför premiären.

Om de intima scenerna är på riktigt eller ej vet inte ens filmens egen regissör Anders Lemmberg.

– Det ser väldigt autentiskt ut, men det är simulerat. Tror jag. Jag har inte vågat fråga, sa han då till tidningen.

Nymphomaniac (2013) – Body doubles fick hoppa in

Nymphomaniac

I den danska regissören Lars von Triers skandalomsusade film Nymphomaniac, eller Nymfomanen som den heter på svenska ser sexscenerna helt äkta ut. Och huvudrollsinnehavaren Shia LaBeouf avslöjade i en intervju med MTV att det var just så.

Annons

– Filmen är precis som den låter. Vi gör det på riktigt, allt som visas hände i verkligheten, sa han då.

Senare har dock Lars von Trier berättat att man använt sig av avancerad teknik.

– Vi filmade skådespelarna som låtsades ha sex, och sedan fick "body doubles" ha sex på riktigt. Därefter sammanfogade vi digitalt de två inspelningarna. Ovanför midjan är det stjärnorna och under är det de andra, berättade producenten Louise Vesth under filmfestivalen i Cannes.

Även i von Triers Antichrist och Idioterna finns det inklippta sexscener.

Ett hål i mitt hjärta (2004) – Tog tillbaka sexavslöjandet

Sanna Bråding i Ett hål i mitt hjärta

En utav de mest omdebatterade svenska filmerna genom åren är Lukas Moodyssons Ett hål i mitt hjärta med Sanna Bråding och Thorsten Flink. Filmen handlar om tre trasiga människor som gör porrfilm i en lägenhet, och rena sexscener varvas med förnedring och våldsporr.

Annons

Innan filmen skulle ha premiär 2004 cirkulerade rykten om att sexscenerna skulle vara äkta. Och i dokumentären som släpptes i samband med att filmen gavs ut på dvd så hävdar både Moodysson och Bråding att filmens sexscener är äkta.

– Vi knullar ju på riktigt, säger Sanna Bråding i dokumentären.

Men i efterhand har hon tagit tillbaka sitt uttalande.

– Vi hade inte sex på riktigt. Absolut inte. Vi är skådespelare, och det hade blivit konstigt om jag hade spelat en porraktris och agerat på riktigt, sa hon då till Aftonbladet.

9 songs (2004) – Blev landets mest vågade film

9 songs

Regissören Michael Winterbottom från Storbritannien har gjort storfilmer med bland annat Kate Hudson, Angelina Jolie och Jessica Alba.

Annons

Men i hans film 9 songs spelas huvudrollerna av de mer okända skådespelarna Margo Stilley och Kieran O'Brien. Och denna film är inget för den blyga. Man får nämligen se skådespelarna ha sex om och om igen – på riktigt.

– Det är bara sex. För mig var det bara scener som skulle spelas in, jag blev förvånad av hur naturligt det kändes, har O'Brien berättat.

Senare har 9 songs blivit känd som den mest vågade film som visats på biografer i Storbritannien.

”Den ser ut som en porrfilm men känns som en kärlekshistoria”, skrev tidningen Guardian.

Little ashes (2008) – Robert Pattinsons orgasmansikte

Robert Pattinsons orgasmansikte.

Filmen Little ashes från 2008 hade kunnat bli slutet på Twilight-stjärnan Robert Pattinsons karriär. För tyska magasinet Interview har han själv berättat:

Annons

– Jag beslutade mig för att sluta som skådis, det var när jag gjorde Little ashes. Jag spelade Salvador Dalí och var tvungen att göra flera scener naken. Jag var också tvungen att onanera. Jag menar på riktigt. Mitt orgasmansikte är bevarat åt eftervärlden.

Starlet (2012) – Sexscenerna var helt äkta

Starlet

Filmen Starlet från 2012 handlar om Jane (Dree Hemingway) som jobbar inom porrbranschen. Och faktum är att filmen sexscener är helt äkta. Men regissören Sean Baker tyckte dock inte att det var speciellt hett under inspelningen.

Annons

– När jag faktiskt filmade på morgonen så var det motsvarigheten till erotiskt. Det var ganska fascinerande, för på ett sätt var jag en porregissör. Jag regisserade porr. Det var väldigt konstigt och extremt kliniskt, har han sagt till filmsajten Filmlinc.

Love (2015) – Autentiska samlag i 3D

Love från 2015.

2015 gjorde filmen Love skandalsuccé på filmfestivalen i Cannes. Och inte nog med att den innehåller autentiska samlag – de är också i 3D.

Det har aldrig avslöjats exakt vilka scener som är äkta och vilka som inte är det. Det har dock avslöjats att huvudrollsinnehavaren Karl Glusmans masturbationsscen är helt på riktigt.

Annons

– Några saker är på riktigt och några är simulerade i filmen, men det är inte ett problem så länge det ser äkta ut. När du startar med en scen som händer på riktigt så tror du att resten är äkta, har han berättat för webbtidningen Slant.

Shortbus (2006) – Alla orgasmer var äkta

Filmen Shortbus

Om du lätt blir generad är filmen Shortbus inget för dig.

Den visades på Stockholm filmfestival 2006 och filmen innehåller flera scener där skådespelarna har sex på riktigt och alla orgasmer utom en ska vara äkta.

Till och med regissören John Cameron Mitchell svettades framför kameran.

– Jag hade sex på riktigt i filmen, har han sagt i en intervju med tidningen Expressen.

FOTO: Christian Örnberg/Zentropa Entertainments/Kobal/REX/Youtube

Annons