LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nya uppgifterna i infekterade bråket om Ted Gärdestads film – brodern visste ingenting

04 jan, 2018 
Lina Arvidsson
Ted Gärestads dotter Sara Zacharias försökte stoppa filmen ”Ted - för kärlekens skull”. Nu svarar Kenneth Gärestad på kritiken.
Annons

I dagarna hade filmen ”Ted – för kärlekens skull” biopremiär. Filmen handlar om artisten Ted Gärdestads liv.

Regissören Hannes Holm, 55, har tidigare sagt att han har fått stöd från Teds familj i arbetet med filmen.

– Det var viktigt för mig att familjen är med på det, om man nu ger sig på att göra en film om en person som ändå har funnits. Annars skulle det ju vara djupt sorgligt. Samtidigt har jag fått göra som jag ville. De har inte lagt in något veto, sa Hannes Holm till Expressen i december.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias, 35, riktade skarp kritik mot filmen. I en debattartikel i DN skriver hon att hon ville stoppa filmen.

Min bror och jag har gjort vårt yttersta för att förhindra att den här filmen blir gjord. Därför känns det än värre när Hannes Holm till medierna säger sig ha vår uppbackning”, skriver hon.

Sara Zacharias uppgav att hon vid två tillfällen klargjort för både musikförlaget Universal Publishing och filmbolaget Stella Nova att hon inte godkänner filmen.

Annons

Pappa var en person som med åren blev allt mer privat och det sista han hade velat är att få sitt liv uthängt på en bioduk. Det var en självklarhet för oss att säga nej”, skriver hon.

Och nu ger sig Teds bror, Kenneth Gärdestad, in i bråket om filmen. Han är förvånad över Saras inställning till filmen och säger att han upplevde att de var överens. Saras inställning ska han inte ha känt till.

– Jag är förvånad. Jag trodde allt var klart. Självklart är jag glad över att man gör en film om Ted, att vår musik får vara med i ett sådant sammanhang. Vi är bara positiva här från familjen Gärdestad, säger han till Expressen.

Kenneth menar att han och Sara representerar olika sidor av familjen.

– Jag talar för familjen Gärdestad. Sara talar för den andra sidan, så att säga. Jag talar väl som jag tycker för Ted, säger Kenneth.

Efter Sara Zacharias debattartikel har även filmens producent, Lena Rehnberg gått ut och sagt att det är en ”felsägning” från Hannes Holm att han hade familjens stöd.

– Hannes är lite ledsen över det. Det är en felsägning. Vi har jobbat nära Kenneth, hans barn och Lotta Ramel. Men det var en felsägning, för det är klart att Teds barn också är familj. Det var ett olyckligt uttalande säger hon till DN.

FOTO: IBL

Annons