ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Filippa Rådin om beslutet med Anja Pärson: Skulle inte gå utan parterapi

21 mar, 2023 
Maja Slobodnik
Anja Pärson och Filippa Rådin.
Filippa Rådin öppnar upp om tuffa tiden med Anja Pärson.
I P4 Extra avslöjar hon att paret går i parterapi för att stärka det tio år långa äktenskapet.
– Vi är extremt olika och det är därför vi går i parterapi. Annars skulle det inte gå.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentärenBrand logo
Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären

I augusti firar den svenska skidlegendaren Anja Pärson, 41, och hustrun Filippa Rådin, 50, tio år som gifta. Relationen började som en vänskap efter att de träffats i Filippas klädbutik – Filippa var lyckligt gift med maken Patrik Rådin och Anja var fullt fokuserad på sin skidkarriär.

Paret är just nu aktuella med att bygga ett nytt lyxhus i Umeå, ett projekt som går att följa på deras Youtube-kanal. I förra veckan gästade Filippa Rådin P4 Extra - Gästen för att prata om husbygget, men fick även svara på en hel del personliga frågor.

Hon avslöjade bland annat att makarna är väldigt olika. Trots att deras förhållande för många verkar fläckfritt bråkar de en hel del. Så pass mycket att de valt att gå i parterapi i flera år.

Annons

– Vi är väldigt starka båda två. Och vi är väldigt olika. Extremt olika. Vi har våra olika områden där vi kliver in och kliver fram, säger Filippa Rådin i P4 Extra – Gästen.

Filippa Rådin: ”Det är därför vi går i parterapi”

I intervjun med Titti Shultz avslöjar Filippa Rådin att det inte alltid är så lätt att vara gift med en elitidrottare.

– Vi bråkar men vi har mycket humor också i vårat förhållande och jag tror att det är det som räddar upp. Vi är extremt olika och det är därför vi går i parterapi. Annars skulle det inte gå, berättar Filippa Rådin.

Filippa Rådin och Anja Pärson.
Filippa Rådin och Anja Pärson gifte sig 2014.

Hon beskriver parterapin som en räddning i många diskussioner och efter flera års behandling har vardagen blivit lite lättare nu.

– Efter många år är det ganska lugnt när vi diskuterar. Man har liksom lärt sig, säger hon.

Annons

– Vi går inte lika ofta nu, men vi går.

Filippa tror dock inte att parterapin varit en avgörande pusselbit i äktenskapet, men den har varit till stor hjälp.

– Våran kärlek är så stark, men jag tror att det hade varit mycket mycket mer slitsamt, förklarar Filippa Rådin som har svårt att föreställa sig hur äktenskapet skulle vara utan en terapeut.

Anja Pärson, Filippa Rådin och deras tre barn.
Filippa Rådin och Anja Pärson har tre barn, varav två är gemensamma: Emmi, Elvis och Maximilian.

Hur är det att vara gift med en elitidrottare?

Filippa Rådin berättar att när hon först träffade Anja Pärson för tio år sedan ifrågasatte hon relationen. Hon tvekade rejält på ifall deras kärlek skulle hålla.

– Alltså jag var ju kär i Anja som person, men jag var inte kär i kändiskapet för jag hade ju varit vän med henne långt innan och sett det på nära hållet – och vilken cirkus det var, säger Filippa och fortsätter:

Annons

– Jag var ju gift och Anja var i skidkarusellen och skulle bara skita, äta sova, skidåkning och INTE träffa någon annan, oavsett vem. Så hon hade inga tankar på det över huvudtaget.

Filippa kom dock till en punkt där hon var redo att satsa på Anja. Hon förstod att hon inte ville ge upp på kärleken, men Anja var tydlig med att hon inte var kär i Filippa.

– När jag äntligen sa och vågade mig fram, nej inte så... Jag var ganska självsäker där. Jag sa ”Jag är kär i dig och jag tror att du är kär i mig också” och då sa hon ”Nej, det är jag inte”. Då sa jag ”Jaja, jag står här och väntar. Du kommer komma när som helst.” Och så kom hon krypande, säger hon och skrattar.

Frieri-floppen: ”Gör om gör rätt”

Varken Filippa Rådin eller Anja Pärson hade varit tillsammans med en annan kvinna innan de träffade varandra. I media spekulerades det länge om vem kvinnan med blont och lockigt hår bredvid Anja var, men inte förrän fem år senare blev deras relation offentlig.

Filippa Rådin och Anja Pärson.
Anja Pärson och Filippa Rådin höll sin kärlek hemlig i fem år innan Anja kom ut i sitt sommarprat 2012.

Anja Pärson berättade om kärleken Filippa Rådin i sitt sommarprat 2012 och 2014 blev de äkta makar.

Men innan de gifte sig blev det två förlovningar. Filippa fick nämligen bakläxa efter första frieriet, berättar hon i P4 Extra.

Annons

– Jag fick packa ihop och göra om. Jag hade planerat och gjort ringarna, designat dem och all planering och hemlighetsmakeri. Och så var det VM i Garmisch-Partenkirchen tror jag och så tror jag att det var precis innan storslalomen, dagen innan – på alla hjärtans dag.

Filippa berättar att när man lever med en elitidrottare vet man aldrig hur överraskningar kommer mottas.

– Det kan slå precis hur som helst för att känslorna är utanpå. Men blir det riktigt bra då blir det jäkligt bra, så jag tänkte att jag tar chansen, berättar hon.

Anja Pärson och Filippa Rådin.
I augusti firar Anja Pärson och Filippa Rådin tio år som gifta.

Det gick dock inget vidare och Anja Pärson svarade inte ja.

”Gör om och gör rätt”, sa hon bara.

Men efter VM fick Filippa till slut ett ja och i sommar planerar de att förnya sina löften.

FOTO: TT/Instagram

Annons