filip lamprecht

Filip Lamprecht avslöjar lyckan – nu berättar han: ”Väldigt nytt”

Filip Lamprecht

Filip Lamprecht är aktuell i jubileumssäsongen av Hela kändis-Sverige bakar.
När han gästade Nyhetsmorgon för att prata om programmet berättade han även om det nya livsbeslutet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folket
0:29

Efter reklamen: Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folket

(0:29)

Slå på ljud

Nyligen gick den nya säsongen av Hela kändis-Sverige bakar av stapeln och återigen är det Tina Nordström, 50, som styr skutan. I deltagarlistan hittar vi bland andra sångerskorna Shirley Clamp, 50, och Hanna Norman, 47, samt komikerna Daniel Norberg, 32, och Louise Nordahl, 29.

En annan som dyker upp i startfältet är Filip Kaspersen Lamprecht, 25, son till Kristin Kaspersen, 53, och Martin Lamprecht, 59. Filip gjorde succé när han tävlade i Let's dance 2021 men sedan dess har han inte synts allt för mycket i tv-rutan, fram tills nu.

Filip Lamprecht om att ställa upp i Hela kändis-Sverige bakar

Det är Filip och friidrottaren Michel Trésor Komesha Tornéus, 36, som tävlar tillsammans och ska sätta sina bakkunskaper på prov.

När Filip nyligen gästade Nyhetsmorgon berättar han om hur det var att ställa upp i Hela kändis-Sverige bakar och hur det gick till när han fick förfrågan.

– Det är två grabbar som ska baka som inte kan baka. Hela grejen började med att Michel hörde av sig till mig och sa ”vill du baka med mig i sommar?”. Ja, det blir väl kul. Jag kan inte baka, jag har gjort degen till en chokladboll. Men han är småbarnspappa, så han kan ju det där. Nej, nej, han hade väl lika mycket bakkunskaper som jag hade, säger Filip och fortsätter:

– Vi kände att det här kommer bli skitkul, vi kommer lära oss mycket. Vi båda gillar att laga mat men bakning är en helt annan grej, det är kemi.

Vidare berättar Filip att han trots sin brist på bakkunskap ändå inte kände sig nervös inför att ställa upp i programmet.

– Jag tycker det är jätteskönt att ställa upp i sånt där man inte behöver ha några förväntningar på sig.

Filip Lamprechts nya livsbeslut

Detta är inte det enda nya som Filip givit sig in på den senaste tiden. Han har nämligen börjat studera på universitetet.

– Nu var det ju åtta år sedan jag pluggade senast, så det är ju väldigt nytt, säger Filip.

Filip Lamprecht publicerade nämligen nyligen en bild på sin Instagram där han delade med sig av resultatet från ett prov, vilket inte riktigt gick som han tänkte sig då betyget blev: Helt otillräckligt.

Samtalet leder in på hur det går med skolgången och hur han får ihop det med allt annat.

FOTO: Skärmdump från Filip Lamprecht Instagaram story

– I mitt försvar så hade jag inte riktigt fått ihop att börja plugga, samtidigt som jag jobbar och håller på att renovera en lägenhet. Men redovisningen, kursen efter som jag har nu, den går ändå bättre. Där har jag ändå klarat duggan, så det är ju något, säger Filip.

– Vad ska du bli då?, frågar programledaren Rania Shemoun Olsson.

– Jag har väldigt mycket idéer, jag får upp idéer i huvudet hela tiden och har haft en liten itch av att inte kunna göra något av den, svarar Filip och fortsätter:

– Jag tänkte att jag går det här kurspaketet, det är fyra kurser som jag har i Företagsekonomi, som är Organisation, Redovisning, Finansiering och Marknadsföring. Som ger lite grunderna till att får jag en kul idé, vilket jag har en väldigt massa av, så kan jag göra något av det, svarar Filip.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN