Fia Grönborgs skarpa kritik mot TV4 – efter förlusten i Robinson: ”Tråkigt”

Fia i Robinson 2019

Efter en intensiv hinderbana i söndagens finalavsnitt av Robinson 2019 stod det klart att Klas Beyer är årets vinnare. Fia Grönborg hamnade på en andraplats – och riktar nu kritik mot TV4:s klippning av programmet.

Årets säsong av Robinson på TV4 är över. Efter en spännande final i söndags stod det klart att Klas Beyer, 30, är vinnare. Fia Grönborg, 23, var den deltagare som tävlade mot Klas i det sista avsnittet. Hon föll på målsnöret och istället blev det alltså Klas Beyer som la vantarna på segern och prissumman på 500 000 kronor.

Inför finalen la TV4 ut ett inlägg på Facebook där de frågade tittarna vem av deltagarna som är mest värdig att vinna Robinson 2019. I kommentarsfältet ansåg en överhängande majoritet att just Klas Beyer borde hamna på förstaplatsen.

”Klas är den mest värdiga vinnaren av Robinson”, skrev en person i en kommentar.

”Klas, han hade klarat sig på ön ensam som Robinson”, ansåg en annan.

En intensiv hinderbana var det som avgjorde Robinson 2019 och när Klas Beyer insåg att han hade vunnit programmet blev känslorna överväldigande.

– Det var en känslostorm som sköljde över en bakifrån, säger Klas Beyer till Nöjesbladet om vinsten.

Fia Grönborgs kritik mot TV4:s klippning av Robinson

23-åriga Fia Grönborg fick nöja sig med en andraplats, något som inte kom som en förvåning för henne själv.

– Jag gick in i finalen som underdog, alla hejade på Klas. Så jag var inte förvånad över att jag förlorade men väldigt stolt över att jag kommit så långt, säger Fia Grönborg till Nöjesbladet.

Trots att hon är nöjd med sin placering i Robinson är hon kritisk till hur TV4 valde att klippa programmet. Hon berättar bland annat om en dispyt med programledaren Anders Öfvergård, 51, som tittarna inte fick se.

– Vissa saker som man har tyckt och tänkt har klippts bort och det är ju tråkigt. Jag hade ett bråk med Anders exempelvis som klipptes bort. Där jag ifrågasatte hur han tilltalade oss. Sådana småsaker som visade på hur verkligheten var hade jag önskat var med, men så blev det inte tyvärr.

Fia Grönborg anser att hon inte framställs på ett rättvist sätt i Robinson.

– Nu kommer bara min raka och ärliga sida upp i många negativa sammanhang men de ser inte hur det kan vara i positiva sammanhang också, att jag faktiskt är likadan i de sammanhangen. Så att folk drar mig ganska mycket över en kam.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!