Felix Sandman om ändrade relationen med Benjamin Ingrosso

Felix Sandman om ändrade relationen med Benjamin Ingrosso efter oväntade beslutet

Superduon Felix Sandman och Benjamin Ingrosso bestämde sig i somras för att gå i sär och enbart satsa på sina solo-karriärer.
Nu berättar Felix för Hänt om relationen efter det oväntade beslutet.
– Just nu är vi nog glada med att bara vara polare, säger Felix.
Felix Sandmans miss inför Melodifestivalen 2020
Slå på ljud

Artisterna Felix Sandman, 21, och Benjamin Ingrosso, 22, har släppt låtar, turnerat och poddat tillsammans. Radarparet som även synts flitigt tillsammans på social medier är i grunden barndomsvänner och känner varandra innan och utan.

När de båda tävlade i Melodifestivalens final 2018, hamnade Benjamin på en första plats och Felix på en andra. Trots att den sistnämnde snubblade på mållinjen var det inget han hängde läpp över, det var ju nämligen hans bästa vän som kammat hem vinsten.

Efter en framgångsrik tid tillsammans för duon kom plötsligt beslutet om att Benjamin och Felix valda att gå skilda vägar.

– Jag håller på att jobba på min platta nummer två, så det är väl det jag ska fokusera på hela sommaren. Sen blir det antagligen också en turné i höst, utan Felix, berättade Benjamin Ingrosso för Hänt i somras.

Glädjen över beslutet att splittras

Artisterna som sedan dess valt att satsa enbart på sina solokarriärer jobbar nu på helt olika håll. Benjamin Ingrosso arbetar i Los Angeles och Felix Sandman är återigen aktuell i Melodifestivalens final med låten Boys With Emotions. Beslutet att gå skilda vägar är något som Felix fortfarande ser positivt på och menar att relationen till Benjamin trots detta är bra.

– Det är jättebra mellan oss, vi jobbar bara inte så mycket tillsammans längre. Vilket är skönt för oss båda, vi fokuserar på våra egna karriärer och så, säger Felix till Hänt och fortsätter:

– Vi gjorde väldigt mycket i början på min solokarriär, vilket var jättekul men just nu är vi nog glada med att bara vara polare och inte jobba lika mycket tillsammans.

”Klarar av att stå på egna ben”

– Det känns bra, jag vet att vi båda känner att vi klarar av att stå på egna ben också och det är det vi vill göra. Sen är det kul ibland att gå ihop och göra någonting. Men just nu känns det här bra.

Vad det ett gemensamt beslut?

– Ja.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN