LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Felix Herngrens ord om dotterns framtid: "Då kan du ju skita i arvet"

02 jul, 2023 
AvHanna Bolander
felix herngren
Felix Herngren ger svar på tal.
I en intervju i Tilde får han frågan om vad han skulle säga om barnen väljer att inte gå i hans fotspår.
– Förlåt, Förlåt!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Lånade" Felix Herngrens taxikort – nota på 30 000 kronorBrand logo
"Lånade" Felix Herngrens taxikort – nota på 30 000 kronor

Den svenska skådespelaren, regissören och komikern Felix Herngren, 56, gästade premiäravsnittet av Tilde de Paulas talkshow Tilde på TV4 i fredags.

Felix är bland annat känd som en av huvudrollsinnehavarna i tv-serien Solsidan. Men han spelar inte bara en av rollerna, utan han är också en av skaparna till serien.

Även Felix dotter Vera Herngren, 27, har gjort sig ett namn inom svensk film och tv. Hon har bland annat varit med och skrivit manus och skådespelat i serien Likea. Hennes senaste projekt var i serien Leva Life, där hon var en av manusförfattarna och var med som en biroll.

Felix Herngren berättar om känslorna för sina barns karriärval

Det var under premiären för Tilde som Felix fick frågan om hans känslor kring att hans barn går i hans fotspår.

– Jag tycker att det vore underbart om de vill jobba med film och tv, sedan måste de ju själva vilja det, säger han och fortsätter:

– Jag hade med min dotter i solsidan, som spelade min dotter, så henne tvingade jag ju med som bebis. Men hon har ju tyckt att det var kul ändå, så hon har fått fortsätta med det och vill själv nu vara med som skådis.

Annons

Tilde frågar sedan Felix vad hans reaktion hade varit om barnen skulle känna annorlunda och vara missnöjda över att de hamnat i film-och serievärlden. Felix svarar då med ett skratt och glimten i ögat:

– Förlåt, förlåt! Men då kan du ju skita i arvet också, skulle jag säga.

Vera har tidigare berättat om sina känslor för att hamna inom samma yrke som sin pappa i programmet Efter Fem.

– Man fick ju hänga på inspelningar och ha det ganska långtråkigt. Men det var ändå någonting där som var väldigt spännande. Folk tar lek på allvar där, på ett sätt som man inte gör på andra jobb, sa hon då.

Men det är inte bara dottern Vera som jobbar med film i syskonskaran Herngren. Också dottern Fanny Herngren-Rosén, 32, har jobbat med filmproduktion. Även näst yngsta dottern Iris, som bara är 11 år gammal, har synts en hel del i tv-rutan. Det var nämligen hon som spelade rollen som dottern Wilma i Solsidan.

FOTO: TT, TV4

Annons