LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Fästmannen Andreas om Viktor Frisks bipolära sjukdom: ”Jag får skuldkänslor”

16 nov, 2023 
Artisten Viktor Frisk har diagnosen bipolär sjukdom.
I serien Min ångest och jag får vi följa med Viktor i hans vardag och hur det är att leva med sjukdomen.
Fästmannen Andreas Gran delar även med sig hur det är att leva med en partner som är bipolär.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Viktor Frisk avslöjande om bröllopet: "Jävla roligt"Brand logo
Viktor Frisk avslöjande om bröllopet: "Jävla roligt"

Artisten Viktor Frisk blev diagnostiserad med bipolär sjukdom sommaren 2017. Under tiden var han och Samir Badran mitt i rampljuset och hade fullt upp med spelningar och uppträdanden.

– Vi jobbade med personer under den perioden som inte ville att man skulle berätta för mycket. Jag tror man lyssnade ganska mycket på de man jobbade med. De man jobbade med ville ju skapa ett varumärke utåt. Och det fick väl mitt psyke ta stryk av, säger Viktor Frisk.

Viktor Frisk om att leva med bipolär sjukdom: ”Ett vilt djur på savannen”

I UR-serien Min ångest och jag talar Viktor Frisk ut om diagnosen och hur det är att leva med bipolär sjukdom.

– När man är i en manisk period. Så tror man inte att man är manisk. Man mår bara väldigt bra och livet är på topp, säger Viktor.

Han kommer även in på relationen med fästmannen Andreas Gran och hur den påverkas av svackorna.

– Då ibland när Andreas försöker lugna ner mig, det är som att vara ett vilt djur på savannen och någon ska stoppa in en i en liten en bur. Det tror jag att vi ibland varit ganska oense om. Krafterna i att ha en sånhär period kan vara många, men ett scenario kan vara att man vaknar upp och bränt för mycket pengar, eller hängt med konstiga människor och tänkt vad fan hände igår.

– När man kommer ur en hypomani, det är klart att det är en extrem ångest ibland.

Fästmannen Andreas Gran om Viktor Frisks bipolära sjukdom: ”Vi har bråkat mycket”

Fästmannen Andreas går tillbaka i serien när de först träffades.

Annons

– Jag tror att de flesta som träffar på Viktor, märker inte av att han är bipolär alls. Den personen som jag lärde känna och blev kär i är väldigt omtänksam och väldigt snäll. Skickar sms varenda morgon och säger jag älskar dig, säger han.

Från en dag till en annan är det som en annan person, berättar Andreas. Något som är en ganska konstig känsla att tampas med.

– Helt plötsligt från en dag till en annan är det som det är en annan person. Som är mer självcentrerad och lite egoistisk. Det är en ganska konstig känsla, att någon helt plötsligt ”dig känner jag inte igen” och ”dig tycker jag inte riktigt om heller på samma sätt” vilket är hemskt att säga.

Andreas förklarar även att han blir arg när det sker. Men att det inte känns som att han har rätt eller få bli det eftersom det inte är Viktors fel.

– Men det känns som man inte får bli arg för det är inte hans fel. Så det är konstigt, jag får skuldkänslor för mitt egna beteende, vi har bråkat mycket när de här episoderna händer.

FOTO: UR

Annons