LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Farmen-Viktor om konflikten med Sebastian Västerlund: ”Ville förstöra”

16 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Farmen 2023
Årets säsong av Farmen har varit fylld av dramatik och intriger.
I kvällens avsnitt är det Viktor och Sebastian som inte drar jämt.
Nu berättar de om vad som verkligen hände.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Eddie om stormen mot Viktor: ”Drev på honom”Brand logo
Farmen-Eddie om stormen mot Viktor: ”Drev på honom”

Det är inte en lugn stund i Farmen 2023, nu har vi kommit ungefär halvvägs in i säsongen och det börjar sannerligen dra ihop sig. Starka vänskapsband har formats men det är även några deltagare som inte drar jämnt alla gånger.

Några som till synes inte alltid kommer överens är veckans storbonde Viktor Bergström, 28, och Sebastian Västerlund, 31.

Konflikten mellan Sebastian och Viktor i Farmen

Denna vecka har deltagarna fått i uppgift att bland annat röka ett hjärta i den lilla röken på gården. Det är Christoffer Hammarlöf, 27, som förbereder röken med köttbiten och veden. För att röken ska uppfylla sitt syfte är det viktigt att det alltid finns tillräckligt med ved i för att röken ska fyllas.

Vad som inte visas i programmet är att Christoffer ber Sebastian om hjälp att vakta röken och se till att allt gick som det skulle, medan han gör något annat. Under Sebastians vakt börjar det brinna i röken – och hjärtat blir bränt.

Annons

– Sebbe var ju min rökvakt, säger Viktor i programmet.

Men Sebastian som sitter och gör korv, upplever inte att det var det som var dagens uppdrag.

– Jag skulle ju lägga i ved medan ni höll på där nere. Sen var ju ni här uppe, så skyll inte på mig att skiten börjar brinna. Jag känner faktiskt inget ansvar för att det brann upp, säger Sebastian.

När Hänt når Sebastian kan han berätta om vad som egentligen hände med röken på gården.

– Det man ser på tv är ju att jag får skulden för att röken har misslyckats och det blev en liten incident där för att det blev lite övertänt och det började brinna. Jag skulle vara vedvakt och skjutsa in mer ved i röken samtidigt som jag satt i köket och gjorde korv. Så jag gick ut titt som tätt och skjutsade in mer ved i röken, säger Sebastian och fortsätter:

– Christoffer och Viktor skulle gå och göra något annat uppdrag, så de hade sagt till mig att görs det här. Sen när jag kom tillbaka till röken och när de ändå var där, så antog jag att de tog över sitt uppdrag igen.

Sabotaget i Farmen – det tittarna inte fick se

Sebastian menar att eftersom röken inte var hans huvudsakliga uppdrag den dagen så antog han att Viktor och Christoffer skulle återgå till sitt, när de väl var tillbaka och att han därför släppte sin roll som vedvakt.

Annons

– Det blev ett missförstånd när Viktor och Christoffer väl var tillbaka så tog jag för givet att de skulle ta över sin rök igen och jag kunde fortsätta fokusera på korven. Det var inget sabotage eller något sånt, det var bara en miss i kommunikationen, säger Sebastian.

Viktor har däremot en annan syn på händelsen och tror fortfarande att rökincidenten var ett sabotage från Sebastians håll.

– Jag löste den lätta gåtan att Sebbe ville förstöra uppdraget. Det jag visste var att han skulle hålla koll på röken och sedan började det brinna, så blev jag lite såhär "åh kul", säger Viktor till Hänt och fortsätter:

– Jag blev ju irriterad när jag fick höra att han har skitit i röken. Sen sitter han och är oskyldig i programmet, det störde mig.

Det blev dock ingen större incident på gården och både Viktor och Sebastian släppte det ganska snabbt. Under programmets gång har vi dock sett hur Viktor och Sebastian hamnar i kläm vid flera tillfällen, men enligt Sebastian är det enbart på grund av spelet och ingenting personligt.

– I programmet upplevs det nog absolut som att vi inte kommer överens. Jag gillar Viktor som person, det gjorde jag i spelet och efteråt också, Viktor är en störtskön människa. Men i spelet var ju Viktor också en väldigt stor konkurrent till mig och jag tror att han kände vice versa, det säger han ju i vissa avsnitt. Som spelare mot varandra var vi ju varandras hot och det var väl egentligen det som visar sig i programmet, säger Sebastian.

FOTO: TV4

Annons