LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Farmen-Stinas uppmaning efter sjukdomsbeskedet: ”Jag ber er”

02 feb, 2019 
AvSarah Mansouri
Stina Öberg i Farmen 2019
Stina Öberg hade en turbulent tid under hennes vistelse på Farmen. Nu avslöjar hon det tuffa beskedet hon kom hem till efter programmet.
Annons

Farmen pågår just nu i en ny säsong på TV4, och säsongen har skapat starka reaktioner hos tittarna. Efter bara några avsnitt valde två stycken deltagare att hoppa av Farmen, och sedan dess har programmet kantats av bråk, skandaler och tittarstormar.

Stina Öberg, 25, är en av deltagarna som hamnat i centrum för mycket drama. När de första avsnitten av programmet sändes var Stina i Thailand och hon delar med sig av bilderna från resan på sin Instagram. Förutom semesterbilder och inblickar i hennes vardag har hon använt sociala medier för att förklara sina känslor och tankar i efterhand gällande deltagandet i programmet.

En följare har vid ett tillfälle exempelvis frågat henne hur det känns att nu i efterhand få se på tv hur illa de andra farmarna tyckte om henne.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Det är jättetråkigt att vissa personer uttrycker sina känslor på ett elakt vis. Det var något som jag bara fick leva med inne på farmen. Jag var hela tiden medveten och pratet som pågick och väggarna var tunna så man hörde en del utan att någon visste. Jag bestämde mig snabbt att själv bara försöka vara den bättre personen och hålla huvudet högt.” skrev Stina.

Annons

Nyligen använde hon dock Instagram för att få ut ett annat typ av budskap.

”Jag ber er, gör det”

”Jag vill prata om något VIKTIGT för er, ett ämne som det knappast pratas om, men som är så närvarande. Något som kan drabba dina nära och kära. Något som drabbade MIG”, inleder realityprofilen inlägget och avslöjar det tuffa beskedet hon själv möttes av när hon kom hem från Farmen:

”Det första jag mötes av när jag kom hem från Farmen var ett samtal, en röst som sa ”du har cellförändringar i livmoderhalsen”. När en kvinna är 23 år får vi hem ett brev, en kallelse. Tack vare den svenska sjukvården får vi gå på årliga kontroller för cellförändring i livmodern. Jag och andra i min närhet har drabbats av denna förändring och de är viktigt att vi pratar om det och stöttar varandra. Varför tysta ner och skämmas över något som sker i vår kropp bara för att de är i det intima områden”, skriver Stina.

Hon skriver också att hon nu går på kontroll varje halvår för att cellförändringen inte ska förändras och bli större. Samtidigt menar att hon har tur eftersom förändringen förhoppningsvis kommer försvinna av sig själv och ställer sig den läskiga frågan – tänk om hon inte gått på kontrollen och väntat i för många år?

”Varför jag väljer att skriva om detta är för att många unga kvinnor (och män, ni ska gå på era kontroller) väljer att inte går på dessa undersökningarna. Jag ber er, gör det. Hjälp din dotter, bästa vän, flickvän och kollega att påminna, att inte glömma bort att gå på kontrollerna. Det är inget farligt. Undersökningen går på några få minuter och jag lovar dig det räddar liv, de kan rädda ditt liv”, vädjar Stina avslutningsvis sina följare.

FOTO: TV4

Annons