Farmen-Peter Bysell om kärleken till Bianca Ingrosso

Farmen-Peter Bysell tycker Bianca Ingrosso är snygg.

Farmen-Peter om kvinnan i sitt liv: ”Plötsligt står hon bara där”.

Farmen-Peter öppnar upp om relationer, oväntade missbruket – och sin kärlek till Bianca Ingrosso.

Peter Bysell är deltagare i Farmen.

Peter Bysell.

Hur står det till världens bästa Peter?

– Det är strålande! Jag åker runt i Sverige och jobbar. Jag arbetar med belysningslösningar åt grossister och elektriker.

Är det ett roligt jobb?

– Ja, jobbet är fantastiskt! Det är väldigt socialt, jag reser mycket, ser olika städer, träffar nytt folk hela tiden.

Vilka spår har Farmen satt i din själ?

– Jag har blivit väldigt känslig. Jag har lättare till tårar. Och så har jag blivit kärleksfullare – framför allt mot mina barn.

Hur var det inne på Farmen?

– Jag var ganska oförberedd och kameraskygg, så för mig var det tufft att vara där. Man var avskärmad från ens vanliga liv. Däremot – och det framkommer inte i programmet – så var alla helt fantastiska mot varandra där inne. När vi deltagare mådde dåligt så gick vi ut i skogen, kramade varandra och grät mot varandras axlar. Kamerakillarna ville gärna filma det, men det var vår stund. Jag har fått vänner för livet, jag är kompis med nästan allihop. Vi stöttade varandra.

Vilka deltagare är du tightast med – i dagsläget?

– Johanna, Johan, Momma och Jens. Även Simon. Simon bor nära mig.

Varför bor du i Strängnäs?

– Jag är född i Karlstad. Har släkten i Kristinehamn så jag är värmlänning. Min far är militär så vi hamnade i Strängnäs. Sedan har jag bott där. Strängnäs en lugn och mysig sommarstad. Det är nära till allt.

Hur ofta tittar någon på dig och utbrister: ”Titta, där är Farmen-Peter!?”

–Tyvärr gillar jag inte sådant, men senast idag – i Karlstad – var det tre, fyra stycken som ville ta en bild. Visst har det sin charm att bli igenkänd, men är man trött och stressad så… Fast det är bara att le och ta bilden. Det händer hela tiden och överallt – i alla städer.

 

Peter Bysell i Farmen.

Peter blir numera ofta igenkänd på stan.

 

Har du ditt på det torra när det gäller fruntimmer?

– Nej, jag är singel. Om jag ska vara helt ärlig så håller jag mig mycket hemma, men förhoppningsvis kommer jag snart att hitta min ”livsfru”. Jag vet inte hur jag ska gå tillväga för att hitta henne. Man får väl börja att gå utanför dörren lite mer. Som tur är reser jag mycket. Plötsligt står hon bara där!

Står damerna på kö för att få gå på dejt med dig?

– Det låter så jävla drygt att säga det, men visst, det kommer ett och annat erbjudande. Det kan jag inte sticka under stol med. Många skickar inputs. Det är positivt, man får tacka!

Vilken kändis vill du fråga chans på?

– Bianca Ingrosso. Jag tycker att hon är så jävla snygg! Hon är alldeles för ung för mig, men hon ser verkligen bra ut. Nej, vad fan! Jag har en annan favorit. Vad fan är det hon heter, hon som dansar i Let´s Dance?

Jasmine Takács?

– Nej, hon som dansade med Robin Bengtsson. Alltså, hon som varit ihop med Samir!

Sigrid Bernson?

– Ja, precis! Synd att hon och Robin köpt hus nu. Jag hörde det häromdagen. Hur som helst så verkar hon vara en riktigt bra tjej. Hon är inte så jävla pimpinett, hon är sig själv. Hon utstrålar mycket glädje.

Vad är din största tillgång i en relation?

– Att jag tycker om att skämma bort den jag är ihop med. Jag är snäll. Försöker ställa upp så mycket det går. Om det är någon som jag tycker om så ställer jag upp för den personen i alla väder.

På vilket sätt kan det vara ett helvete att leva ihop med dig?

– Jag kanske inte borde säga det här, men jag vaknar fan varenda natt och går upp och äter. Jag har en fetisch för ostbågar. Jag äter överdrivet mycket, dessutom. Nästan varje kväll trycker jag i mig en halv påse. Jag kan även ta med mig ostbågarna till sängen. Sedan ligger jag och krafsar i mig fyra på natten. Det är nog inte så populärt. Jag verkligen älskar ostbågar. Jag är till och med känd för mina ostbågar. På fredag är det ”ostbågens dag”. Det ska jag nog uppmärksamma på Instagram.

 

Peter Bysell i Farmen med en påse ostbågar.

Peter har en fetisch för ostbågar…

 

Har du något dolt handikapp?

– Ja, jag är färgblind. Grönt och brunt. Jag kunde inte bli fallskärmsjägare så jag fick bli norrlandsjägare. Där var det bara grått och vitt…

Vilken podcast gillar du?

– Fängelsepodden. Den är min favorit. Och så Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro. Jag gillar den genren.

Vad är det mest traumatiska du varit med om?

– För några år sedan gick jag in i väggen. Det är något som jag kommer att få dras med resten av mitt liv. Det tog mig ett helt år att ta mig tillbaka. Innan det här hände så trodde jag att folk larvade sig, att det bara är att rycka upp sig. Men så hände det mig – på riktigt. När det smäller så är det kört. Lyckligtvis har jag världens bästa kompisar. Alla stöttade mig något fruktansvärt. För att hitta tillbaka till glädjen så var jag nästan bara hemma. Jag ställde klockan, jag gick upp samma tid varje morgon. Jag tog bort all alkohol, jag gick en mil varje dag. Jag åt bara näringsriktig mat och jag sov och vilade. Efter ett år började jag jobba 25 procent. Ibland känner jag att stressen är på väg tillbaka. Då får jag vila lite.

Vad var värst: utbrändheten eller skilsmässan från kvinnan som du har tre barn med?

– Utbrändheten, definitivt.

Blir du ledsen när du tänker på din skilsmässa?

– Nej, för om jag ska vara ärlig så var det ett jävla bra beslut. Allt blev bättre när det väl var överstökat. Visst, det är tufft att gå igenom en skilsmässa, det är en jävla massa krångel och bök, men nu är mitt liv fantastiskt. Skilsmässan gick igenom under inspelningen av Farmen, men vi har varit isär i två år.

Vad är det äckligaste du har i kylskåpet?

– Vitaminshot som man tar för att hålla ”basiluskerna” borta.

Vad är det taskigaste någon gjort mot dig?

– Rakat bort allt hår och tagit på mig en baddräkt. Mina kompisar gjorde det på svensexan.

Finns det något foto på det?

– Det gör det säkert, men det är inget som jag kommer ge ut i alla fall, (skratt).

Vilken släkting borde du hälsa på oftare?

– Min syster i Kristinehamn. Mina andra syskon bor i närområdet.

När blev du en glasögonorm?

– När jag var runt 35. Nu är det nog dags att jag byter glasögon snart för jag ser inte alla faror. Jag bryter benen hela tiden!

Vad trillar du på?

– Det dummaste var nog en blomkruka. Jag bröt alla tår!

Vilken svordom skrek du då?

– Attans bäver!

Var det en fin blomkruka?

– Nej, det var en stor plåtkruka. Jag råkade luta mig mot den. När den föll så försökte jag fånga upp den med foten, men det gick inte så bra. Krukan slog av alla tårna. Jag fick gå omkring i en rymdsko. Du vet, en sådan där ful plastsko. Det var inte skitsexigt direkt, men tjejerna tyckte synd om mig. Jag fick många kramar och så, (skratt).

Till vilket land åker du aldrig tillbaka?

– Jag tycker om alla länder, men jag hade väldigt mycket otur när jag var i Italien. Jag brände mig på en pizza, bland annat. Den var så jävla varm!

Vem är bäst i Ullared: Morgan eller Ola-Conny?

– Morgan är chef! I mitt nästa liv ska jag bli som Morgan. Morgan är lugn. Morgan är motsatsen till mig. Jag skulle vilja vara som honom, bara gå runt och mysa. Morgan har aldrig varit uppstressad i hela sitt liv. Aldrig.

Vad saknas i ditt liv – förutom en kvinna att dela det med?

– Kondition. Jag måste börja träna snart.

Vilken känd mordplats besökte du senast?

– Den där Palme blev skjuten.

När tog du senast ett glädjeskutt?

– Tidigare idag när jag fikade ihop med en bra kund. Vi drack världens godaste cappuccino!

Till sist Peter, vad skulle du välja: bli stampad på foten av en elefant, fastna med huvudet jättestor syltburk eller hångla med din bästa kompis mormor?

– (Skratt). Syltburken, lätt! Jag älskar sötsaker.

 

Det här är Peter Bysell

Ålder: 42
Jobbar som: Belysningsprojektör
Bor: Strängnäs
Familj: Döttrarna Julia, 17, Isabell, 15, och Agnes, 13
Stjärntecken: Jungfru
God egenskap: Snäll och glad
Dålig egenskap: Kan inte säga nej
Gillar: Glädje
Ogillar: Bittra människor
Framtidsplaner: Göra det jag gör nu – fast i ett lite lugnare tempo

FRÅN FÖRSTASIDAN