TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Farmen-Pernilla Angeria anklagar TV4 och Richard Andersson för fusk

12 feb, 2021 
Emil Karlsson Lagnelius
Pernilla Angeria och Richard Andersson.
Ett storbråk har blossat upp i Farmen.
Hänt kan avslöja att Pernilla Angeria anklagar Richard Andersson för fusk – och TV4 för att rigga tävlingarna.
Nu bemöter Richard och TV4 kritiken.
Annons
Intervju: Hans Wincent om årets deltagare i FarmenBrand logo
Intervju: Hans Wincent om årets deltagare i Farmen

Det är flera månader sedan Farmen spelades in, men det är först nu som känslorna har börjat svalla på allvar.

I onsdagens avsnitt fick fyra deltagare från Farmen möta fyra från Torpet om platser i Farmen.

Alla från Farmen, förutom Daniel Tholén, förlorade och hamnade på Torpet.

– Jag förstår att det är uträknat från produktionen att de vill ha in torparna till Farmen, de får ju träna på grenarna innan, välja gren, och vem de vill möta, säger Pernilla Angeria till Hänt.

Kan du utveckla?

– Det är så det är och det förstår jag. De ville ha in alla fyra, men främst ville de ha in Helena. Man tar ju inte in Helena en säsong till om hon inte kommer in på Farmen. Produktionen kan nog inte påverka vem som vinner, men de skapar förutsättningar så att de som de vill ska komma in kommer in.

Pernilla Angeria mötte Richard Andersson i hästskokastning på ett bord som Richard byggt – och förlorade. Pernilla upplevde där och då att allt inte gick helt rätt till – och blev än mer övertygad när hon såg tv-sändningen.

Annons

– Det hände grejer som man inte fick se på tv. Det var kaos och upprörda känslor innan och jag hann inte ens förbereda mig inför tävlingen. Plötsligt kom bordet fram och då sa Richard till mig att han ville ta upp en sak utanför kameran, hur tävlingen skulle gå till.

Richard Andersson kastar.
Richard kastade först.
Pernilla Angeria kastar.
Pernilla kastade efter Richard, men...
...Pernilla uppfattade inte att hålen gav en poäng.

Enligt Pernilla var det viktigt för Richard att hon inte skulle få se honom kasta.

– Han visste att det var svårt att få hästskorna på spiken och siktade på de stora hålen som gav en poäng. Eftersom jag inte var framme till bordet innan trodde jag att det var ”bom-hål” som man skulle undvika. Jag kände mig lurad som inte fick se honom kasta, för hade jag sett hade jag förstått att man skulle sikta på de stora hålen.

Annons

Pernilla arg på att bli kallad ”förvirrad tant”

Enligt Pernilla trodde domaren Robin Kacaniklic också att hålen var ”bom-hål”.

– Det tittarna inte får se är att Robin säger att det blev oavgjort, eftersom han trodde att vi hade missat alla kast. Jag kände mig blåst och förvirrad efteråt.

När Hänt når Richard Andersson är han oförstående till kritiken:

– Jag såg att hon skrivit på Instagram att jag bad TV4 att stänga av kameran. Jag blir irriterad när hon lägger ut osanningar på nätet. Det är ju inte sant, jag har ingen makt att be någon stänga av kameran. Vi körde samma gren som på Torpet och då fick man ju inte heller se när de andra kastade.

Men vad sa ni till varandra inför tävlingen?

– Vi pratade inte med varandra en enda sekund eftersom vi stod på två olika sidor – farmare och torpare. Men i efterhand kan jag tycka att produktionen kunde ha förklarat bättre, att hålen också gav poäng.

Pernillas och Richards relation var frostig redan innan. Inte blev det bättre när Pernilla såg avsnittet på tv och hörde vad Richard sa om henne.

Annons

– Han säger i tv att jag är en förvirrad tant. Det är mer känslor nu än det var i Farmen. Richard är inte min favorit, så mycket kan jag säga.

Richard har dock inga planer på att be om ursäkt:

– Förvirrad tant sa jag tidigare i programmet och den åsikten står jag fortfarande för. Jag talar sanning och hon ljuger. Hon är en dålig förlorare, säger han.

Hänt har varit i kontakt med TV4 angående Pernillas kritik.

”Det är tråkigt att hon känner så. Självklart är inga tävlingar på Farmen riggade. Alla deltagare har olika förutsättningar, men utgången av tävlingarna påverkas aldrig av produktionen och alla val fattas av deltagarna själva”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, i ett meddelande.

Foto: TV4

Annons