Farmen-Jens Rönnqvist om ensamheten efter uppbrottet

Jens Rönnqvist

I början av maj berättade Jens Rönnqvist att han numer bor ensam på sin gård. Nu kan Farmen-deltagaren bekräfta att han och Angelica Folkesson valt att göra slut.
– Det är klart att det är tufft, det där det, säger Jens Rönnqvist till Hänt.

Jens Rönnqvist slog igenom med dunder och brak i 2020 års upplaga av Farmen. Han lyckades inte vinna, men slutade på en hedersvärd femteplats.

Efter programmet har han fortsatt hålla sig aktuell, bland annat med en Youtube-kanal och serien som han gör tillsammans med Robert Wiström från Småstadsliv.

En annan sak som det pratats mycket om är Jens Rönnqvists kärleksliv. Han har tidigare bott tillsammans med Angelica Folkesson som han har en dotter tillsammans med. I början av juni berättade han att hon flyttat ut, men att han inte var singel. Nu kan han bekräfta att det gjort slut.

– Jag bor själv i huset nu. Hon lever sitt liv i stan och jag mitt i skogen. Vi har vuxit ifrån varandra, säger Jens Rönnqvist.

Beskedet om framtiden

Han berättar att de fortfarande har fin kontakt med varandra, men att det så klart är jobbigt att gå skilda vägar efter att ha varit tillsammans under en längre tid.

– Vi var ihop i fem år och hon är mamman till mitt barn. Det är givetvis tufft, samtidigt känner jag att det är rätt beslut, säger Jens Rönnqvist.

Han upplever nu en stor frihetskänsla och kan fokusera mer på sina egna projekt. Dessutom är beslutet det rätta för dottern, säger han.

– Det är klart att det är en motgång när man inte kan fortsätta leva ihop med den som man har barn tillsammans med. Men jag känner att jag vunnit ändå eftersom Angelica kan vara glad utan mig, det är vad jag har velat, säger Jens Rönnqvist och tillägger:

– Och dottern kommer vara jättestolt över mig när hon växer upp. Hon kommer få uppleva en bra barndom, det är verkligen min prio, säger han.

På frågan om han träffat någon ny svarar han snabbt att det inte är aktuellt.

– Jag har levt i förhållanden i nästan hela mitt liv, och efter det tror jag att det är bäst att jag lever ensam. Jag mår nog bäst då. Jag ska vara själv och leva mitt liv i fjällen som jag alltid gjort och koncentrera mig på att min dotter får en trygg och fin uppväxt.

Det låter som att det kan bli ensamt?

– Du pratar med någon från fjällen och älskar ensamheten. Jag har några vänner som är av samma kaliber som jag, som kan vara på tu man hand och jaga och fiska. Det är vad jag har förstått nu, att det är i ensamheten som jag hittar mig själv, säger Jens Rönnqvist.

Relationen med Julia Franzén

I slutet av maj syntes Jens Rönnqvist festa tillsammans med Robinson-deltagaren Julia Franzén. Det satte igång kärleksrykten som Franzén själv kommenterade.

– Vi tycker verkligen om varandra. Jag får många kärleksförklaringar av Jens och min mamma tycker att det är jättekul att jag träffat honom. Han är en jättefin kille, verkligen jättefin! Vi har funnit varandra, sa Julia några veckor efter festen.

Men den relationen blev det ingenting av, berättar nu Jens Rönnqvist.

– Jag känner mig smickrad. Hon är en väldigt älskvärd människa med fin energi. Men att det skulle vara någon flört eller kärlekshistoria är påhitt, säger han och tillägger:

– Du kan tänka dig mig som trivs bäst ensam på en fjälltopp, och henne med sitt fancy liv i Monaco och Los Angeles. Jag skulle fan tvärdö, det är inte i närheten av mitt liv, säger Jens Rönnqvist.

Uppståndelsen efter Farmen var Jens Rönnqvist inte riktigt beredd på, men nu håller han på att hitta rätt balans i tillvaron.

– Jag är på väg dit, i alla fall. Och den här tv-delen med Robert går bra och vi har fått fin respons. Vi spånar nu faktiskt på lite reklamidéer till olika företag. Så det kanske blir något åt det hållet, säger han och tillägger:

– Allt handlar om att hitta balans i livet, och huvudsaken för mig är att dottern ska må bra, säger Jens Rönnqvist.

Foto: TV4

SENASTE NYTT!