LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fansens ilska – Benjamin Ingrosso ber om ursäkt efter missen under ESC

11 maj, 2018 
AvAgnethe Alm
Benjamin Ingrosso imponerade hela Europa med Dance you off och är nu klar för ESC-finalen på lördag. Men ett misstag riskerar att fälla honom. – Jag vill verkligen säga att jag är ledsen om jag har förolämpat någon, säger han på en presskonferens i Lissabon.
Annons

Benjamin Ingrosso, 20, levererade i den andra semifinalen i Eurovision song contest och var ett av tio nummer som tog sig till final. Men Eurovison-fansens avundsjuka på Sverige kan hota hans chanser till seger. Fansen rasar över en 17 minuter lång videointervju där Benjamin tittar på tio sekunder av varje låt i årets Eurovision och snabbt reagerar på vad han ser. Bland annat skrattar han åt en konkurrent och sliter av sig hörlurarna när han hör en annan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Videoklippet med Benjamin låg bara uppe i en halvtimme, men Eurovision-fansen glömmer inte i första taget.

– Jag reagerade inte över låtarna, för det kan man inte göra när man bara hör tio sekunder. Så det var bara på vad jag såg och det blev fel. Jag bad om ursäkt för jag vill inte vara den som pushar för näthat eller mobbning. Men det liksom eskalerade och folk blev verkligen förbannade på mig, säger Benjamin till Aftonbladet.

Annons

Benjamin var snabb med att be om ursäkt och skrev på Twitter att det inte var hans mening att göra någon ledsen eller upprörd.

– Jag ber uppriktigt om ursäkt om jag har förolämpat någon artist eller fan, jag gjorde allt på skoj och med stor humor. Jag har stor respekt för mina artistkollegor och jag ville aldrig göra någon upprörd. Ibland tolkas saker fel när man bara ser det genom kameran, skriver Benjamin.

Men trots att Benjamin har bett om ursäkt flera gånger fortsätter kritiken mot honom i Lissabon. På en presskonferens får han frågan om han inte borde be om ursäkt för videon som publicerades av den populära Eurovision-sajten Wiwibloggs.

– Jag vill verkligen säga att jag är ledsen om jag har förolämpat någon, säger han.

Innan klippet på Benjamin Ingrosso lades ut har det funnits en beundran från Eurovision-fansen över svenska Melodifestivalen och att SVT satsar stora pengar på att ta fram våra tävlingsbidrag. Men det finns även en del avundsjuka över att det gått så bra för Sverige i Eurovision song contest genom åren. Chefredaktören för Eurovision-sajten Wiwibloggs, William Lee Adams, 33, har tidigare berättat för Nöjesbladet att de svenska deltagarna är en måltavla för troll och extrem kritik.

–  Jag tror inte att artister från andra länder skulle ha fått lika mycket kränkande kommentarer om de hade sagt liknande saker, säger William Lee Adams efter att videoklippet på Benjamin togs bort.

Foto: Ibl

Annons