TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Fansen häpnar över Loreens nya förvandling: “Wow”

02 maj, 2019 
AvAgnethe Alm
För två år sedan snaggade Loreen av sig sitt långa, svarta hår. Nu visar hon upp nästa stora utseendeförändring i TV4:s Nyhetsmorgon.
Annons

2012 tog artisten Loreen, 35, hela svenska folket med storm när hon vann Melodifestivalen med låten Euphoria. Senare samma år charmade hon även Europa, då hon vann över samtliga länder och tog hem segern i Eurovision song contest.

Efter Melodifestivalen och ESC blev Loreens långa, svarta hårsvall hennes signum. Artistens ögon syntes knappt bakom den täta luggen, som hängde framför ansiktet. Och så fortsatte hon att se ut i fem års tid, tills hon valde att göra en minst sagt drastisk förändring. En dag rakade hon nämligen av sig hela svallet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
I Melodifestivalen vann Loreen över Danny Saucedos ”Amazing” med 70 poäng. FOTO: TT/Patrik Österberg

– Det kändes mäktigt. Befriande. Håret föll i stora sjok. Det var som en ceremoni. Jag sparade det i en tygpåse, sa artisten i en intervju med tidningen Elle.

Annons

Därför rakade Loreen av sig håret

När Loreen gästade Nyhetsmorgon på TV4 2017 berättade hon mer om tanken bakom sitt nya utseende.

– Utan hår blir det genast mycket mer kraft, tycker jag. Och vi kvinnor har väldigt mycket kraft. För mig så kommer min kraft fram på ett helt annat sätt i det här, sa hon i programmet och fortsatte:

– Jag tycker att det är väldigt snyggt. När jag ser det på andra kvinnor blir jag såhär: ”Wow”. Det är någon speciell energi, när man bara skalar av och man ser kvinnan. Det tilltalar mig väldigt mycket.

Efter flera år med sitt långa svall rakade Loreen av sig allt hår. FOTO: TT/Karin Törnblom

Det långa håret beskrev Loreen som ett skydd mot omvärlden, ett sätt att skydda hjärtat i hennes konstnärsskap. När hon rakade av sig håret kände hon sig redo att synas på ett annat sätt.

Annons

– Nu är det dags. Nu vill jag stå i min egen kraft, sa hon då till Nyhetsmorgons programledare Tilde de Paula Eby, 46.

Loreen visar upp nya stora förändring

Snart två år har gått sedan Loreen satt i Nyhetsmorgon-soffan och berättade om sin nya, avskalade frisyr. Och när hon kom dit på nytt under onsdagen var hon återigen förändrad. Numera har Loreen en blond page-frisyr – och på händerna och halsen har hon fullt av henna-tatueringar.

Från mörkt till blont. I Nyhetsmorgon syntes Loreen i sin nya look. FOTO: TV4

Förändringen i håret gjorde Loreen redan i början av året, men det är först nu som hon syns under ett längre inslag i tv med den nya frisyren. Till Nyhetsmorgon kom hon för att prata om UNICEF-galan på TV4, och berörde därför inte den stora förändringen. Men den nya frisyren kommenterade hon tidigare i år när hon syntes kort i Melodifestivalen 2019.

Annons

– Det är så kul att kunna leka med hår. Det är det nya svarta. Ena stunden ser ni mig i det här, och ni vet – ”blondes have more fun”. Så det är bäst att jag har roligt nu! sa hon i en intervju på Melodifestivalens Instagram.

Loreens nya frisyr har blivit ordentligt uppskattad av hennes fans, som skrivit uppmuntrande ord på hennes Instagram-konto.

”Du ser fantastisk ut”, skriver en person.

”Älskar denna look på dig, du borde behålla den”, skriver en annan.

Även på Nyhetsmorgons Instagram har Loreens nya utseende uppmärksammats av en imponerad tittare:

”Så grymt snyggt. Älskar din stil”.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TV4

Annons