LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Fångarna på fortet försvinner från tablån – efter tittarnas skarpa kritik

22 sep, 2023 
FÅNGARNA PÅ FORTET
Fångarna på fortet är slut för den här gången, detta efter att vissa tittare varit kritiska till att det ofta är samma deltagare.
Nu ger TV4 svar på tal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Makalösa scenerna i Fångarna på fortet – Robin Bengtsson i knipaBrand logo
Makalösa scenerna i Fångarna på fortet – Robin Bengtsson i knipa

Det har blivit dags för säsongsavslutning av Fångarna på fortet. Kvällen till ära bjuder på ett starkt startfält på Fort Boyard med Anis Don Demina och lagkamraterna Jessica Wahlgren Norman och Renaida Braun. De tävlar mot Nyhetsmorgon-profilen Marcus Noterius, youtubern Carl Deman och hans sambo Sanna Jörnvik.

För flera av dessa profiler är det faktiskt debut i det folkkära tv-programmet, men för många andra av årets deltagare är detta program inget nytt.

Under säsongens gång har vi fått se återvändare som Joakim och Jonna Lundell, Maria Montazami, Robin Bengtsson, Dogge Doggelito, och Margaux Dietz.

TV4:s svar på kritiken – därför är det samma kändisar om deltar

Att det ofta förekommer profiler som redan varit med i Fångarna på fortet är nu något som vissa tittare däremot är skeptiska till.

Annons

”Jonna o Jocke… 2018…2019…2020…2021…2022…2023”, skriver en person på TV4:s Instagram.

”Skulle vilja se lite andra kändisar i det där programmet”, skriver en annan på programmets Facebook.

När Hänt når TV4 om varför det ofta är samma kändisar som tävlar blir svaret att det beror på att de är så populära.

– I Fångarna på fortet tävlar de mest folkkära deltagarna och vi ser gärna att de mest populära återkommer även om de medverkat i en tidigare säsong, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för Fångarna på fortet.

Det är nu det fjärde avsnittet som sänds och det betyder att Fortet-sagan är slut för den här gången, då det bara är fyra avsnitt på den här säsongen.

Fångarna på fortets framtid – efter alla nedskärningar

Flera av TV4:s program har nyligen pausats, men så ser det lyckligtvis inte ut för Fångarna på fortets del. Enligt Expressen kommer programmet att sändas i vår igen, på de sändningstiderna där Let's dance skulle ha sänts.

Annons

– Tar vi ”Let's dance” som exempel så öppnar vi upp lördagarna. Då har vi ”Masked singer” på fredagarna medan ”Robinson” rullar så det är ett helhetsutbud de veckorna. Som tidigare kommer det alltså vara en grund av hög igenkänning.

– Faktum är att vi just på lördagarna kommer att sända ”Fångarna på fortet”. I det finns det ingen oro kopplat till det som alltid är svårt, det vill säga att lansera något nytt utan här ersätts en TV4-klassiker av en annan TV4-klassiker, sa kanaldirektör Fredrik Arefalk till tidningen.

FOTO: TV4

Annons