Familjens sjukdomsbesked om Junior – efter svåra tiden

Lars Lerin och Manoel "Junior" Marques

Lars Lerin fick inte träffa sina barn eller maken Manoel ”Junior” Marques Lerin på flera månader. Nu är de återsamlade – och alla verkar friska.

Konstnären Lars Lerin, 65, blev en populär tv-personlighet genom tv-programmet Vänligen Lars Lerin och Lerins lärlingar. 2016 vann han Kristallen för året tv-personlighet och han är en av vår tid mest uppskattade konstnärer.

Sina verk ställer han bland annat ut på konsthallen Sandgrund i Karlstad.

För några år sedan fick Lars och maken Manoel ”Junior” Marques Lerin, 42, deras första barn – sonen Gabriel, nu 4. Och kort därefter blev det dags igen när sonen Rafael, i dag 3 år, kom.

Lars Lerins tunga vår

Det har varit en tung vår för Lars Lerin, Junior och barnen Gabriel och Rafael. Junior och barnen blev nämligen fast i Brasilien tidigare i år på grund av coronapandemin. Lars hade redan hunnit åka hem då, så familjen splittrades.

Det här har han berättat om i Sigge Eklunds podcast Läget tidigare i år.

– Det är tråkigt, och barnen har tappat svenska språket de senaste två månaderna, så jag kan inte prata med dem, säger han i podcasten.

Junior och barnen ska ha varit fast i Brasilien i flera månader.

Och våren fortsatte i sorgens tecken. När Lars Lerin kom hem från Sydamerika så dog hans far. Det berättar han också om i Läget.  Hans pappa hade varit sjuk i många, berättar Lars, vilket gjort att han kunnat bearbeta sorgen under en längre tid. Pappan var sängliggande i uppåt åtta år – vilket gjorde att dödsfallet inte kom som en chock för sonen.

Vad som däremot chockade var en annan händelse, när han såg sin fars kropp på bårhuset.

– Det var en väldigt otäck sak… Jag kände på honom. Det var is, säger Lars Lerin i Läget.

Juniors tillstånd

Nu verkar det tack och lov ha vänt för konstnären och resten av familjen. På Sandgrunds Instagram står i ett inlägg att läsa:

Det har kommit många mail de senaste veckorna med omsorg om Junior”, skrivs det.

Han är tillbaka i Sverige sedan en tid och är helt frisk från COVID-19. Nu ska familjen njuta av lite sommarledighet.”

Förutom lyckan i att kunna återse sin familj så kommer Lars Lerin också att släppa en barnbok. Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter heter den och passar barn från 3 år och upp till 110, enligt Sandgrunds beskrivning.

Lyckan ler mot Lerin, alltså!

Hänt har sökt Lars Lerin för en intervju, men han har avböjt.

Bild: Eero Hannukainen/TT, Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

Senaste nytt