LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Familjens ord om Top chef-Fatima Alis sista timmar i livet

26 jan, 2019 
AvStina Dahlgren
Fatima Ali död i cancer
Fatima Ali från Top chef har dött i cancer endast 29 år gammal. Nu berättar familjen om tv-kockens sista tid i livet.
Annons

För bara ett år sedan blev hon känd genom sin medverkan i det amerikanska tv-programmet Top chef. Fatima Ali drabbades strax efter inspelningarna av skelettcancer. Hon friskförklarades, men i november 2018 kom sjukdomen tillbaka.

“Cancercellerna som mina läkare trodde hade försvunnit är tillbaka som en hämnd i min vänstra höft och i lårbenet.”, skrev hon i magasinet Bon appetit.

Av läkarna fick hon ett år kvar på sig att leva, inga cellgiftsbehandlingar skulle längre hjälpa.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Jag såg fram emot att bli 30, flirtig och blomstrande. Jag antar att jag måste skynda på flirtandet. Jag har ingen tid att förlora.” skrev Fatima Ali.

Under sin medverkan i Top chef slutade hon på en sjunde plats, men hon vann omröstningen som den mest populära hos tittarna. Hon drömde om att öppna en restaurang i New York, och när hon besökte The Ellen Degeneres show förra året fick hon 450 000 kronor för att kunna beta av sina sista önskningar. En av dem var att besöka de bästa restaurangerna i världen.

Annons

För dålig för att uppdatera sociala medier

På sina sociala medier har Fatima Ali under hela resan varit öppen med sin sjukdom och kampen mot cancern. Stödet från följarna har varit enormt. När hon slutade uppdatera blev många oroliga, och den 11 januari kom ett inlägg där hon förklarade att hon hade varit för dålig den senaste tiden för att orka med Instagram.

”Jag vet att det var länge sedan jag postade ett inlägg och några av er har kanske undrat varför. Jag är sjuk och tyvärr blir jag allt sjukare. Just nu behöver jag bara böner, enkla böner. Jag hoppas, för en önskan lägger alltid ansvar på den andra, att du på något sätt kan finna förlåtelse i ditt stora hjärta ifall jag någon gång har sårat dig. Jag tacker er en miljon gånger för alla gånger ni givit mig glädje. Jag ska försöka hålla alla uppdaterade på det bästa sätt jag någonsin kan”, skrev hon.

Familjen bekräftar Fatima Alis död

Det blev henens sista inlägg. Igår bekräftade hennes familj för tidningen Dawn att hon till slut hade förlorat kampen mot cancern. I ett inlägg på hennes Instagram delade de med sig av sina känslor och tankar, och berättade även om henens sista timmar i livet.

”Fatima var hemma med oss, omgiven av sina närmsta och sin älskade katt Mr Meow, när hon lämnade oss tidigt på morgonen.” skrev de.

De tackar för allt stöd de har fått från Fatimas fans, men även alla läkare som varit inblandade under sjukdomsperioden.

”Trots att hon inte längre finns med oss, kommer hennes ande att lysa över oss. Vi hoppas att du, också, kommer att lyssna på hennes ord: Lev livet som hon gjorde – Fullt ut.”

Fatima Ali blev 29 år gammal.

FOTO: Bravo tv, Instagram

Annons