Familjens chock efter Robinson-Mattias stora förändring

Mattias Pettersson

Tills dag 41 höll sig Mattias Pettersson kvar i Robinson 2020.
Men det hårda äventyret satte sina spår och Mattias kände knappt igen sig själv när han klev ut ur programmet.
Nu berättar han om familjens chock efter den markanta utseendeförändringen.
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick se
Slå på ljud

Robinson-äventyret närmar sig nu sitt slut. Under många slitsamma veckors tid har deltagarna kämpat för sin överlevnad på Fiji i TV4-succén. En av deltagarna som var med redan från start är Mattias Pettersson, 50. Han tog sig hela vägen till topp fem innan han röstades ut av de återstående deltagarna.

Under säsongens gång har han även röstats ut en gång tidigare men det stoppade inte vinnarskallen Mattias från att fortsätta kämpa om vinsten. I sidoprogrammet Gränslandet gjorde han nämligen allt i sin makt för att ta sig tillbaka till tävlingen – och så blev även fallet. I finalen av Gränslandet stod Mattias som vinnare och fick därför ge sig tillbaka in i tävlingen.

”Det var helt sjukt”

När Mattias tillslut röstades ut hade han spenderat 41 dagar på ön. Med fåtal måltider som inte bestod av kokosnötter och flertal sömnlösa nätter förändrades hans utseende märkbart under säsongens gång. När Hänt nåt Mattias berättar han själv om förändringen.

– Jag gick ner 16 kilo och jag ser helt sjuk ut. Det är bara ben kvar. När jag kom dit vägde jag 79 kilo och jag hade inget fett på kroppen. Jag var rätt tränad men när jag åkte därifrån vägde jag 63 kilo och jag är 191 centimeter lång så jag var som ett benrangel och jag vart svårt sliten i ansiktet, säger Mattias till Hänt och fortsätter:

– Jag såg ut som 70 år och alla jag kände tyckte också det. Mitt skägg är rätt grått och ansiktet blev smalt, jag såg liksom ut som en fisk. Jag kände faktiskt knappt igen mig själv. Jag har aldrig varit sådär skäggig innan. Det var helt sjukt.

Familjens stora chock

En av de största skillnaderna på Mattias utseende var just skäggväxten. Från att knappt har något skägg alls till att ha en ordentlig hårväxt i ansiktet.

– När jag åkte ut så var det första jag gjorde att raka mig, säger han.

Även om Mattias rakade sig redan på hotellet efter att lämnat programmet så har familjen fått sig en chock. Det är nu när Mattias nära och kära ser honom på tv-rutan som de reagerat starkt.

– De känner inte igen mig. Ju mer tiden går så tycker de att det är en sjuk förändring och att jag ser väldigt sjuk ut i kroppen och så.

TV4-tittarna rasar mot händelsen i Robinson-finalen 2020
Slå på ljud

Så såg Mattias ut innan Robinson

Deltagaren Julia Franzén, 29, är en av många som chockerats över Mattias markanta förändring och delade under lördagskvällen med sig av en uppdatering där hon jämförde bilder från före och efter programmets inspelning.

Mattias Pettersson

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Idag känner Mattias att han kommit tillbaka till sin tidigare form och menar att det trots allt gick relativt smidigt att få tillbaka sitt utseende.

– Det går ganska fort faktiskt. Man äter som en häst. Jag åt så mycket så att det var löjligt, kroppen ville liksom bara komma tillbaka tills sin normalvikt så att så länge du ligger under normalvikten så bara trycker du i dig. Du äter allting, säger han.

FOTO: TV4/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN