TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Familjen om Jackie Collins död: "Vi saknar henne redan enormt"

21 sep, 2015 
AvElisabeth Andersson
Succéförfattaren Jackie Collins sörjs av familjen: "Vår vackra, dynamiska och unika mamma har dött."
Annons

Efter flera års sjukdom gick Jackie Collins, 77, bort den 19 september. Den prisbelönta författaren fick diagnosen bröstcancer för sex och ett halvt år sedan, men hon valde att hålla sjukdomen hemlig för alla utom sina närmaste.

– Jag har levt livet, jag har rest över allt i världen, jag har inte ställt in bokturnéer och ingen har anat att jag har varit sjuk tills nu när jag känner att det är dags att komma ut med det, sa hon i september förra året till tidningen The People.

Foto: All Over Press
Jackie Collins har haft en lång och framgångsrik karriär inom den genre som brukar kallas tantsnusk. Foto: All Over Press

Jackie Collins har döttrarna Tracy, 54, Tiffany, 48, och Rory, 46, från sitt äktenskap med Oscar Lerman.

– Det är med oerhörd sorg som vi meddelar att vår vackra, dynamiska och unika mamma Jackie Collins, har dött idag, skriver familjen i ett uttalande till People.

Annons

Jackie Collins är syster med skådespelerskan Joan Collins, 82, känd för sin roll som Alexis Charrington i Dynastin. Familjen beskriver henne som “en sann inspirationskälla, viktig för kvinnor i litteraturen och en kreativ kraft”.

NO JUST JARED USAGE Jackie Collins Has Died of Breast Cancer at 77 - FIle Photos Pictured: Joan Collins, Jackie Collins Ref: SPL1131737 190915 Picture by: Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 photodesk@splashnews.com
Jackie Collins tillsammans med sin syster Joan Collins. Foto: All Over Press

– Hon kommer att leva vidare genom sina karaktärer. Men vi saknar henne redan enormt, säger de enligt People.

Jackie Collins blev 77 år. Hon är mest känd för romanen Hollywoodfruar från 1983, som även gjorts om till en tv-serie, producerad av Aaron Spelling.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons