TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Familjen berättar: Det dog Frank Andersson av

19 sep, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Frank Anderssons begravning
Brottarlegendaren Frank Andersson dog av en aggressiv bakterie i lungan efter hans hjärtoperation, det berättar nu hans familj.
Annons

Söndagen den 9 september somnade den flerfaldige världsmästaren i brottning, Frank Andersson, in efter en hjärtoperation, som ansågs lyckad. Frank väntade på ett nytt hjärta och gjorde en förberedande operation inför hjärtbytet. Nu berättar hans familj om komplikationerna som Frank Andersson drabbades av två dagar efter operationen.

– Allting gick bra och i samband med att de opererade in hjärtpumpen kollade de buken en timme extra för att vara extra säkra, säger Frank Anderssons brorson Svante Andersson till Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Under lördagen blev Frank Andersson kraftigt sämre.

– På fredagen var han uppe och kramade kirurgen. Men på lördag eftermiddag fick han svåra magsmärtor. Det vanliga i ett sådant läge är att man fått en blodpropp i magen eller att dina tarmar inte får något syre på grund av en propp i magen. De öppnade upp och allt såg bra ut, de hittade ingen propp, men då konstaterade de att det var bakterier, berättar Svante Andersson.

Annons

Frank Andersson behandlades direkt med antibiotika, men det bet inte på exbrottaren. Läkarna vet inte vad det berodde på.

– Obduktionen visar att det är en bakterie som satt sig i lungan. Han kan ha haft det innan, men det finns alltid en risk att man kan drabbas av en bakterie när man får respiratorvård. Men det här var en risk som alla var medvetna om. Läkarna och sjukhuspersonalen gjorde allt de kunde och var fantastiska, säger Svante Andersson.

Frank Andersson blev 62 år och efterlämnar sig fem barn, Isac, 22, Mira, 12, Montana, 9, Winston, 5, och Mileon, 4. Sonen Isac var Frank Anderssons bestman under bröllopet med numera exfrun Jeanette Bouvin Nygren, 33, som chockades av dödsbudet.

– Det känns helt surrealistiskt, jag kan inte förstå, har hon tidigare sagt i en intervju med Hänt.

FOTO: IBL

Annons