Familjen annorlunda-Tina Johansson talar ut om sjukdomen

Tina Johansson från Familjen annorlunda.
NU GRATIS

Hon medverkade i Familjen annorlunda på TV4 i två säsonger – nu ger Tina Johansson besked om hur livet ser ut idag.
✔︎ Stora oron för dottern: ”Jag har haft panikångest”.
✔︎ Talar ut om sjukdomen: ”Inget att skämmas för”.
✔︎ Så ser tiobarnsmammans kärleksliv ut idag.

Tina Johansson från Familjen Annorlunda berättar om livet idag – elva år efter inspelningen.

Tina Johansson från Familjen annorlunda.

Tina Johansson.

Tina Johansson, 47, från Älvdalen, som är tiobarnsmamma, medverkade i den första och den andra säsongen av Familjen annorlunda. Då var hon gift med Jörgen, men de är numera skilda. 2012 bestämde de sig för att gå skilda vägar. Men de har fortfarande god kontakt.

Hon har varit sjukskriven för utmattning i flera år och har varit singel i ungefär två år.

– Jag är ute mycket i naturen för att återhämta mig. Men jag däckar i soffan när jag kommer hem och får feber och känner mig sjuk. Det är ett kroniskt utmattningssyndrom och då känns det som att man verkligen blir sjuk. Det är som att jag har influensa och det kan ta en dag till en vecka att återhämta sig, säger hon, och förklarar att hon också har diagnoserna adhd och är bipolär sjukdom.

– Jag blir väldigt rastlös och uttråkad. Huvudet vill göra så mycket, men kroppen orkar inte. Ibland struntar jag i det och gör saker ändå. Jag har svårt att hitta rutiner eftersom jag lever själv, säger hon, och konstaterar att hon har de minsta barnen, som är 12 och 13, hos sig en dag i veckan.

Tina konstaterar att hon har en svår sjukdomsbild som är svår att behandla.

– Det är fortfarande ganska mycket tabu med psykisk ohälsa. Men jag är väldigt öppen på bloggen och Instagram. Det är inget att skämmas för. Mår man dåligt och inte berättar det så är det ingen som vet det heller och kan stötta och hjälpa, säger hon och konstaterar att hon ofta får uppskattande meddelanden från följare som tycker att hon är öppen och ärlig.

Tina Johanssons stora oro för dottern

Tina konstaterar att hon troligtvis har sämre immunförsvar, men hon är ändå inte så oroad för sin egen del när det gäller coronasmitta.

– Däremot har jag en dotter som jobbar på Södersjukhuset i Stockholm. Så jag är oroad för hennes skull och att hon ska bli smittad. Det har varit jobbigt, och jag har haft panikångest gällande det. Men jag försöker låta bli att tänka så mycket på det, säger hon.

Finns det alltså ingen kärleksrelation i ditt liv?

– Nej, det är skönt att vara singel och man behöver inte redovisa något eller anpassa sig. Men man saknar närheten och att dela vardagen med någon. Jag är lite kluven där. Man vill ha både och. Samtidigt vill jag inte ha något förhållande.

Får du ofta reaktioner gällande Familjen annorlunda?

– Ja, det är en del folk som känner igen en. Så fort det går i repris får man meddelanden. Folk tror att barnen är så små fortfarande. Men det är faktiskt elva år sedan vi spelade in det där.

I framtiden hoppas hon kunna börja arbetsträna.

Tina Johansson från Familjen annorlunda på en bild från Instagram

Tina i en selfie på Instagram.

 

Namn: Tina Johansson

Ålder: 47

Bor: Älvdalen

Yrke: Sjukskriven

Familj: Singel. Tiobarnsmamma.

 

Foto: TV4, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN