TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Familjen annorlunda-paren – så gick det sen: Uppbrotten och kärleken

12 jun, 2019 
AvOla Lagerström
Mirka Norrström, Carola Wetterholm, Madeleine Ilmrud och Sami Nikula i Familjen annorlunda.
Paren slog igenom när de visade upp sina liv i Familjen annorlunda. Så lever de idag:
✔︎ Sanningen om nya relationen med andra tv-mamman.
✔︎ Psykologhjälp efter skilsmässan.
✔︎ Flyttade isär – så hittade de tillbaka till varandra.
Annons

I flera år har många stora familjer visat upp sina liv i TV4:s Familjen annorlunda. Men efter att kamerorna slocknat har deras livsöden förändrats – och orsakat uppbrott, fler barn och nya relationer. Här berättar fem familjer vad som hände efter tv-kamerorna slocknat.

Mirka Norrström Familjen annorlunda

Uppbrottet i familjen: ”Kärleken tog slut”

Namn: Mirka Norrström
Ålder: 47
Stjärntecken: Kräfta
Bor: Dalby utanför Uppsala
Familj: Barnen Kevin, 22, Linnea, 20, Jennifer och Benny, 17, Celina, 16, Victor, 15, Alice och Oliver, 13, Thor, 12, Nellie, 10, Älva, 8, Lilja, 6, David, 5
Jobbar som: Influencer
God egenskap: Gott tålamod
Dålig egenskap: Alltför envis ibland
Relationsstatus: Singel
Medverkat i Familjen Annorlunda-säsongerna: 2, 3, 4, 6, 7, 9, 10

Mirka Norrström från Familjen annorlunda 2019
Mirka Norrström lever idag ensam med sina 13 barn och älskar det.

Vad är senaste nytt i ditt liv?

– Det har inte hänt så mycket. Det skulle väl vara operationen, då. En stor bukplastik. Tidigare hade jag problem med mina magmuskler vilket gjorde att jag fick väldigt ont i ryggen. Jag kunde inte träna muskulaturen på grund av det. Men nu, efter operationen, känns det toppen och jag har kommit igång med träningen.

Annons

Finns ex-maken Peter kvar i ditt liv på något vis?

– Nej, inte mycket. Han har barnen som vill. Han har ett schema, men jag är aldrig riktigt barnledig.

Fanns det någon speciell anledning till varför ert äktenskap sprack?

– Det fanns många orsaker, men framför allt växte vi ifrån varandra. Kärleken tog slut. Vi prioriterade olika saker i livet.

Så du är singel nu?

– Ja.

Hur reagerar potentiella kärlekspartners när de får reda på att du har 13 barn?

– Många blir chockade, men nu är det inte så att jag är ute på marknaden, direkt. Egentligen spelar det ingen roll vem det är som får reda på att jag har en så här stor barnskara. Alla reagerar likadant. Jag får ofta höra: ”Hur fan orkar du?”.

Ja, hur orkar du?

– Alltså, jag har under flera år vuxit i den här rollen. Jag har hittat lösningar för varje nytt barn som kommit. Det mesta handlar om rutiner. Sedan kommer min envishet in – och tålamodet. Man måste verkligen ha tålamod för att det ska funka. Det gäller också att hitta de små stunderna där man kan andas ut. Det räcker med ett par minuter, att få gå undan och pusta ut en stund. Sedan ger man sig in i fighten igen…

Annons

Har du någon avlastning?

– Nej.

Blir du ledsen när folk undrar varför du har så många barn?

– Ja, om frågan ställs med en negativ attityd. Då vänder jag taggarna utåt, men oftast är folk genuint intresserade och då försöker jag att förklara så gott jag kan. Det är nämligen så att när jag kom upp i ett visst antal så märkte jag att det var det här livet jag älskade och ville ha. Jag har aldrig varit karriärist. Jag trivs med att ha en stor familj, jag trivs med allt stoj och stök och all kärlek som det innebär att ha många barn.

Hur många kvadratmeter huserar familjen på?

– Ungefär 250.

Hur reagerar kassörskorna på ICA när du staplar upp ett berg av mat på rullbandet?

– De är så vana. Jag handlar så ofta att jag har blivit kompis med alla i affären. Ingen är längre förvånad.

Vilken av dina förlossningar var värst?

– När det första tvillingparet skulle ut så förlorade tvåan hjärtljudet. Plötsligt blev det jätteakut att få ut honom. Han var helt borta och hängde till synes livlös. Jag hann inte reagera men barnens pappa blev jätterädd. Läkarna sprang iväg med barnet och han sprang efter. Lyckligtvis löste det sig.

Annons

Har du kontakt med någon av de andra mammorna i programmet?

– Ja, med flera. Vi har blivit väldigt nära vänner.

Blir det mer tv framöver?

– Ingen aning, men om frågan dyker upp så kan det säkert bli aktuellt.

◼️ ◼️ ◼️

Flyttade isär: ”Vad fan, vi gör slut ett tag”

Namn: Madeleine Ilmrud
Ålder: 37
Stjärntecken: Kräfta
Bor: Motala
Familj: Maken Mikael, 41, barnen Livia-Leonore, 11 månader, Mathilde-Isabelle, 3, Emmylou, 6, Tuva-Li, 8, Charlie och Collin, 10, Adam, 12, Engla-Freja, 13, William, 16, Oliver, 20, Victor, 22
Jobbar som: Influenser, bloggare och frilansande marknadsassistent
God egenskap: Mycket tålamod
Dålig egenskap: Tidsoptimist skulle nog alla som känner mig säga
Relationsstatus: Gift
Medverkat i Familjen Annorlunda-säsongerna: Gud, ska jag komma ihåg det? Jag har varit med i tre säsonger i alla fall, men jag har ingen större koll på vilka…

Familjen Ilmrud i Familjen annorlunda
Madeleine Ilmrud och familjen som nu fått tillökning.

 

Madeleine Ilmrud och Mikael
Madde och Micke separerade under en kort period, men har hittat tillbaka till varandra.

Madeleine Ilmrud har en tung tid bakom sig. I slutet av februari opererades hon för cellförändringarna och var öppen med hur jobbigt hon tyckte att ingreppet faktiskt var.

Annons

– Ett ganska litet ingrepp egentligen, men som kändes som värsta grejen. Oerhört jobbigt. Jag mår bra. Öm i kroppen, matt av nervositeten innan. Skönt att ha det gjort, sa Madeleine efter operationen till Hänt.

Sedan dess har tv-profilen väntat på att få svar gällande operationen och ständigt oroat sig för ifall hon drabbats av cancer.

”I mitt huvud så spelade jag upp olika scenario, hur jag skulle behöva berätta för barnen att de har en sjuk mamma. Vad jag skulle säga om jag faktiskt inte skulle klara det här. Mamma har cancer och ska dö”, skrev Madeleine i ett inlägg på sin blogg.

I mitten av april förklarade Madeleine hur den senaste tiden har varit och beskrev oron över vad som skulle stå i brevet som hon har väntat på att få hem.

”Förra veckan fick jag svar på min operation, eller svar på vad de hittade på vävnadsbiten från min livmordertapp . När jag öppnade brevet så kände jag nästan hjärtat slå utanför kroppen. Usch så nevös jag var. Provet visade förväntade förändringar. De flesta cellförändringar är helt borta i och med behandlingen men efter 6 månader behövs ett nytt cellprov. Då ser man om förändringarna läkt ut eller om det behövs en ny operation”, skrev hon och fortsatte:

Annons

”Tack gode gud! Tårarna sprutade. Det var inte cancer! Nu hoppas jag verkligen att provet om 6 månader visar på att allt är borta. Det känns som om jag fått livet tillbaka, det känns verkligen så. En underbar känsla!” 

Familjens stöd har varit viktigt.

Vad är det bästa med att ha en stor familj?– Att det finns många att älska. Det finns alltid en kram eller axel att luta sig mot. Det är väldigt mycket kärlek i en stor familj. Sedan kan det givetvis vara åt andra hållet också – att det uppstår en negativ dominoeffekt. Börjar ena gråta i ett hörn så skriker snart den andra – och så blir det en kollektiv tårflod som resulterar i en kaosartad scen.plus_iconGift vid första ögonkastet 2020: Så gick det sen för parenLäs mer

Vilken typ av fördomar möter du och Mikael?

– Den vanligaste kommentaren är väl: ”Åh, ni ska alltså få barn igen för att få mer bidrag?” Då brukar jag svara: ”Slå upp på statistiska centralbyrån vad en unge kostar!” Lite så är det faktiskt… Vi har en matkostnad på 25 000 kronor i månaden. Tanterna på ICA får sådan ångest när de hör det, och säger: ”Hur kan ni lägga så mycket pengar på mat?” Det finns också folk som tror att man har det stökigt hemma bara för att man har många barn, att barnen skulle gå i för korta byxor och skitiga kläder. Folk fattar inte att vi är som vilken familj som helst. Det var nästan därför vi tackade ja till att vara med i Familjen Annorlunda – för att slå hål på alla fördomar.

Annons

Har du någon gång exploderat av ilska till följd av någon dum kommentar?

– Det är inte så ofta som någon vågar komma fram och säga något face to face, men på bloggen får jag ta ganska mycket skit. Möjligtvis har det att göra med att jag ibland provocerar genom att visa upp fina saker. ”Hur fan kan ni ha råd med en sådan fin bil?” och ”Hur kan ni ha det så fint hemma?” och ”Gud, hur kan du ha en Gucciväska?”. Man märker att vi lever i landet lagom…

Vad gör din Mikael älskvärd?

– Det vete fan!

Hur gick det till när ni träffades?

– Han var faktiskt min chef.

Så det handlade om förbjuden kärlek?

– Ja, vi fick smyga ett tag. Sedan sa jag faktiskt upp mig. Allt för kärleken!

Är barnen som ett positivt klister mellan er?

– Ja, det kan jag nog säga, men en gång i tiden var vi faktiskt på väg ifrån varandra. Typ för fem-sex år sedan. Vi hade en svacka där vi kände att: ”Vad fan, vi gör slut ett tag”. Micke flyttade till en egen lägenhet, men tiden gick och vi hittade tillbaka till varandra. Vi blev däremot inte tillsammans igen bara för barnens skull.

Annons

Brukar du låsa in dig på toaletten för att få egentid?

– Nej, och jag fattar inte folk som gör det. Hur kan man sitta där och bajsa i 45 minuter? Micke brukar i och för sig göra det…

Tar du en öl på puben för att få egentid?

– Det hade varit väldigt trevligt, men tyvärr, det går inte. Däremot har jag listat ut en grej för att få egentid. Jag har köpt en hobby till Micke.

Har du köpt ett fiskespö till honom, eller?

– Nej, men en jägarutbildning! Det är ganska tidskrävande att gå på jakt. När jag blir trött på honom så får han sitta i skogen några timmar.

Kommer han hem med en massa harar och rådjur?

– Ja, och det är vidrigt. När jag köpte den där jägarkursen så tänkte jag på allt – utom att han kommer att ta med sig en massa döda djur hem. Jag har förbjudit honom att lägga saker i frysen. Tycker det är skitäckligt!

Saknar du din tid med Familjen Annorlunda-programmet?

– Det där är en svår fråga. Många gånger är det väldigt påfrestande att göra TV. Å andra sidan är vi ganska öppna och enkla människor att vara med. Vi bjuder på oss själva. Vi har jobbat med himla roliga filmteam. Man filmar ganska intensivt. Tio-tolv veckor. Då krävs det att man klickar med människorna som man jobbar med – eftersom de är med en från morgon till kväll. Vi har haft en jäkla tur. När inspelningarna varit över har vi haft gråtfest, faktiskt. En del personer från produktionen har vi fortfarande kontakt med. Det är himla kul, faktiskt.

Annons

 

◼️ ◼️ ◼️

Psykologhjälp efter skilsmässan

Namn: Sami Nikula
Ålder: 47
Stjärntecken: Jungfru
Bor: Hallstahammar
Familj: Barnen Emilia, 20, Max, 18, Ivan, 12, Helmi, 11, Bonnie, 9, Tim, 8, Aulis, 7, Sia, 5, Frasse, 3
Jobbar som: Tågtekniker
God egenskap: Tålmodig
Dålig egenskap: Jag blir lätt orolig
Relationsstatus: Singel
Medverkat i Familjen Annorlunda-säsongerna: 8, 9, 10

Familjen Nikula i Familjen annorlunda
Sami Nikula och hans familj visade upp vardagen i Familjen annorlunda.
Sami Nikula


Sami har ägnat mycket tid åt träning.

Du blev riktigt poppis i tv-programmet, Sami! Deppade du när tv-äventyret var över?

– Nej, tvärtom. Det kändes faktiskt jättebra. När inspelningarna pågick var våra liv så pass uppstyrda. Allt handlade om att försöka anpassa oss till inspelningarna. Det blev en enorm kraftansträngning. När alltsammans var över var det otroligt skönt att sippa den biten. Sedan är det klart att jag kan sakna programmet ibland, för det var ett jävla häftigt äventyr varje helg som inspelningarna pågick.

Annons

För ett par år sedan blev det känt att du och Matilda, 36, skulle skilja er – efter 13 år ihop. Ni var länge skrivna på samma adress även efter skilsmässan, var ni tillsammans även efter själva skilsmässan?

– Nej, nej, nej! Det hade med skattetekniska saker att göra. Från början skaffade jag en tillfällig bostad – som jag skulle ha tills jag hittade ett eget boende.

Lever du ett mer socialt rikt liv nu – som singelman?

– Nej, faktiskt inte. När skilsmässan blev aktuell så spenderade jag väldigt mycket tid med mina barn. Jag har varit med barnen så mycket jag någonsin kunnat. Därför har den sociala biten hamnat åt sidan, men det är det värt. Jag har verkligen kämpat med att bygga upp en ännu bättre relation till barnen – med tanke på skilsmässan. Jag har sett som prioritet ett att skapa trygghet för dem.

Hur ser din och Matildas relation ut i dagsläget?

– Vanligtvis kommenterar jag inte det för tidningar, men nu kan jag väl säga så här: relationen mellan oss är helt okej. För oss handlar allt om barnen. Det finns inget annat. Därmed finns det ingen grogrund för tjafs och bråk. Vi är överens om det här – för barnens bästa.

Annons

Det sägs att Matilda gått ner i vikt efter skilsmässan. Har du också gjort en viktresa?

– (Skratt). Jag skulle kort och koncist säga så här… Förra sommaren – med skilsmässan och allt kring den – var min situation ganska pressad. Jag gick in hårt för styrketräning och konditionsträning. Tyvärr tränade jag sönder mig. Jag gjorde detta för att dämpa min oro och ångest och allt det här… För mig blev träningen ett sätt att fly från verkligheten. Därmed lyckades jag skapa en fysisk form utan dess like, men sedan dess har jag landat och insett att det där var inget bra…

Knaprade du anabola steroider, eller?

– Nej, för fan! Inget sånt. Jag är renlevnadsmänniska uti fingerspetsarna. Däremot tränade jag så mycket att jag i princip gick in i väggen. Därifrån var jag tvungen att bygga upp mig igen – både fysiskt och psykiskt.

Det låter som att du är tillbaka i matchen nu. Är du det?

– Oh, ja! Jag har verkligen arbetat med mig själv. Jag har gått hos psykolog, tränat sunt och ätit sunt. Dessutom har jag gått olika föräldrautbildningar. Jag har gjort det för att jag vill bli en ännu bättre förälder, helt enkelt.

Annons

Vad händer på kärleksfronten?

– Jag har haft en kortare relation, men den avslutade jag. Den var inte så lång. Ett par månader. Sedan dess har jag varit singel.

Säg en svensk kändistjej som du är svag för!

– Oh, shit! Jag är faktiskt svag för en person som är ganska känd… Dessutom är hon min bästa vän. Vi har ett litet dilemma här. (Skratt). Det är nämligen Mirka från Familjen Annorlunda… Mirka är en underbar människa. Hon har stöttat mig. Vi har funnit varandra på ett vänskapligt plan där vi liksom… Vad fan ska man säga? Vi värdesätter vår vänskap högre än allt annat. Därmed kommer det inte att bli något annat än vänskap. Sådana här vänskapsrelationer växer inte på träd.

Vilken typ av tjej är du på jakt efter?

– Jag har inte reflekterat så mycket över det, men det ska vara någon som älskar barn, naturligtvis. Man måste liksom älska den här filosofin med att ha många barn. Det är en livsstil. Det är få förunnat att klara av detta. Sedan måste det finnas något som skvallrar om att det är en tjej med rätt virke!

Annons

På Instagram delar Sami ofta med sig av sina tankar om funderingar kring livet. Nyligen skrev han:

”Vänner som blir arbetslösa, företag som går omkull, folk dör pga viruset…ja fy fan, vad säger man. Nu är det en dag i taget som gäller”, skriver Sami till sin bild och fortsätter:

”Hålla i viktiga rutiner och uppskatta det man har, fullt ut. Barn, arbete och träning är viktiga delar i mitt liv”.

Sami förklarar också i inlägget att det även finns annat i livet, trots tidsbrist. Han berättar även att huset har kommit upp på Hemnet, något han längtat efter:

”Och idag kom äntligen huset ut på Hemnet. Har bett till högre makter att vi får huset sålt nu”, skriver Sami och avslutar med:

”Vill verkligen klippa denna del av historien och gå vidare här i livet”.

 

◼️ ◼️ ◼️

Utmattad och sjukskriven – efter allt barnafödande: ”Jag kraschade”

Namn: Tina JohanssonÅlder: 47Stjärntecken: VädurBor: ÄlvdalenFamilj: Barnen Alex, 26, Amanda, 24, Linnéa, 21, Matilda, 21, Lovisa, 20, Evelina, 16, Oliva, 15, Theo, 13, Isac och Noel, 12Jobbar som: Servitris men varit sjukskriven på grund av kroniskt utmattningssyndrom – på grund av en massa barn, plugg, sömnbrist och hushållsarbete. Jag kraschade till slutGod egenskap: OmtänksamDålig egenskap: Dåligt morgonhumörRelationsstatus: SingelMedverkat i Familjen Annorlunda-säsongerna: 1 och 2

Tina Johansson i Familjen annorlunda
Tinas familj var med i de två första säsongerna.

 

Tina Johansson Familjen annorlunda 2019
Tina Johansson lever idag ensam.

Vad händer på kärleksfronten?

– Efter ett tre år långt förhållande tog det slut i augusti 2018 – men vi träffades fram till i januari året därpå.

Annons

Varför havererade relationen?

– Vad ska jag säga? Det var många omständigheter. Våra liv gick inte ihop helt enkelt med mina barn och hans barn, mitt mående och hans mående, de fyra milen mellan Älvdalen och Mora…

Känner du dig stark nu igen?

– Jag känner mig jättestark. Det var ett gemensamt beslut. Sista året hade vi ett av- och på förhållande.

Är du sugen på att gå in i en ny relation?

– Både och. Jag saknar närheten och någon att mysa i soffan med. Att göra saker med. Som tur är har jag en bästa vän, en kille. Jag får låna honom av hans sambo. Vi fiskar och är ute i naturen.

Hur är det med alla barn?

– Jo, men det är jättebra! Fyra av dem har flyttat hemifrån. Äldste sonen bor i lägenheten ovanför mig så vi är vi grannar. Amanda bor i Mora med sin kille och Linnea och Matilda bor i Stockholm med sina sambor. Lovisa har tagit studenten. Hon har fått jobb på Mora lasarett.

Vore det kul att vara med i tv igen?

Annons

– Ja, det hade väl varit kul, men det beror på vad det är!

◼️ ◼️ ◼️

”Han hittade någon annan”

Namn: Carola Wetterholm
Ålder: 50
Stjärntecken: Skytt
Bor: Uppsala
Familj: Barnen Janell, 26, Patricia, 24, Robert och Corrinda, 20, Novalie, 17, Trixie, 14, Lovelia, 12, Jordan, 10, Jamie, 8, barnbarnet Jack, 1,5 år, hunden Doris, katterna Selman och Stumpan. Den sistnämnda har bara tre ben men är snabb som en blixt.
Jobbar som: Går skrivkurser och pluggar till författare
God egenskap: Positiv
Dålig egenskap: Morgontrött
Relationsstatus: Singel
Medverkade i Familjen Annorlunda-säsongen: 2

Carola Wetterholm Familjen annorlunda
Carola Wetterholm var med i Familjen annorlunda säsong 2.

 

Carola Wetterholm Familjen annorlunda 2019
Carola kan numer titulera sig mormor.

Vad är senaste nytt i ditt liv?

– Ja, vad är det? Det är väl att jag har fått ett barnbarn. Det är i alla fall det ”senaste största”.

Annons

Hur känns det att vara mormor?

– Jättekonstigt men jättekul. Det är väldigt roligt!

Vilket är ditt bästa föräldratips varit till den nyblivna mamman?

– Det där tycker jag är svårt. Jag vill inte ösa på med tips när hon inte frågar, men jag har nog lyft fram det här med att ta det lugnt och att njuta. Det går fort. Jättefort. Jag har väl sagt: ”Längta inte tills han ska börja gå eller lära sig att prata för den tiden kommer ändå, han är liten så kort tid”.

För några år sedan separerade du från barnens far – under buller och gång. Vad hände, egentligen?

– Det som hände var att han hittade någon annan. Det var så. Han hittade någon som han tyckte var bättre.

Hur har du präglats av detta?

– Jag litar inte på någon. Ingen alls, faktiskt.

Finns det någon ny kille i ditt liv?

– Nej, och jag har inte letat. Har inte ens tittat! Jag är nöjd som det är. Till saken hör också att jag knappt träffar folk. Jag är hemma väldigt mycket. Pluggar. Det finns ingen naturlig jaktmark.

Annons

Säg en kändiskille som får dig att dregla som en hund!

– Henke Lundqvist, (skratt).

Vilket är ditt roligaste minne från inspelningarna av Familjen Annorlunda?

– Det måste varit när vi åkte till Europapark, nöjesparken i Tyskland, med alla ungarna. Min minsta var nästan nyfödd så jag kunde inte åka några berg och dal-banor, men vi hade det ändå väldigt roligt.

Kan du tänka dig att vara med i Familjen Annorlunda igen – om TV4 väcker nytt liv i produktionen?

– Jag skulle absolut ta det under övervägande, men jag tror absolut inte att det finns något intresse för mig. Jag är alldeles för gammal. Mina barn är stora nu!

Fotnot: Artikeln publicerades i juni 2019 och uppdaterades i april 2020.

FOTO: Privat, TT, TV4

Annons