Ex on the Beach spelas in i Sverige

Ex on the Beach är en populär realityserie med både bråk och kärlek.
Men i och med coronakrisen tvingas nu produktionen göra en blixtvändning – och spelar in programmet i Sverige.
Slå på ljud

Sedan coronapandemins utbrott har många tittare undrat hur den nya säsongen av Ex on the beach ska spelas in. Realityserien som hade premiär 2015 brukar släppa två säsonger om året. Årets första säsong spelades in i Brasilien precis innan epidemins utbrott och det har varit stora frågetecken hur man ska lösa inspelningen av nästa av säsong med reserestriktionerna.

Och Ex on the Beach är inte den enda dokusåpan som fått svårt att fortsätta som vanligt, Robinson som brukar spelas in på paradisöarna i Fiji har tvingats byta klimat för att kunna spela in en ny säsong. I stället kommer man att spela in det populära överlevnadsprogrammet i Haparandas skärgård.

Nya säsongen av Ex on the Beach

För deltagarna i den kommande säsongen av Ex on the Beach kommer en liknande uppoffring krävas. Inspelningarna kommer nämligen ske i Sverige.

”Vi planerar för att spela in kommande säsong i Sverige”, skriver Sanna Goline, pressansvarig för programmet på Discovery Networks Sweden till Expressen.

Frågetecken har uppstått om det kommer vara lika lätt att övertyga dejtingsugna singlar att ställa upp då tittarna och deltagarna vant sig med lyxiga stora villor och exotiska sandstränder. Därför har produktionen försökt hitta den miljö som kommer nära det i Sverige.

Då börjar inspelningarna

Precis datum för inspelningarna är fortfarande okänt, men det är någon gång i juli som man planerar att spela in det populära realityprogrammet. Där man hoppas på strålande solig svensk sommar för att få ihop produktionen. Samtidigt leder valet av att spela in i Sverige till något som skapar möjlighet för fans och tittare att få en skymt av singlarna på sina utflykter och dejter.

Enligt uppgifter till Expressen kommer nästa säsong att spelas in i ett hus i Stenungsund, beläget på västkusten. Stenungsund är en populär semesterort norr i Bohuslän norr om Göteborg. Södra Bohusläns turistchef Ann Högberg Haraldsson välkomnar beskedet och avfärdar att det skulle vara något ett problem att spela in i Stenungsund.

– Stenungsund absolut har lite partystämning över sig!, säger hon till tidningen Bohuslänningen.

SENASTE NYTT!