LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Eva Rusz tar psykoterapin till Karibien: "Det är dags att vara flexibel!"

22 maj, 2016 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Eva Rusz kröner 60-årsdagen med att blir den första svenska psykoterapeuten i Karibien. Efter de tråkiga åren kring skilsmässan satsar hon på att följa hjärtat.
Annons

I september fyller 59-åriga samlevnadsexperten och författaren Eva Rusz jämnt. Att börja tagga ner är det dock inte tal om.

– Jag fyller 60 i höst och det är dags att vara flexibel och göra nya saker. Barnen har växt upp och barnbarnen har blivit stora och vill inte leka med mig längre. Jag har drömt om att jobba utomlands och nu kan jag realisera den drömmen, berättar hon för Hänt.

Eva Rusz är redo för nya utmaningar.
Eva Rusz är redo för nya utmaningar.

Det märks att psykologen är på en bra plats i livet när vi träffar henne på nyinvigningen av Icebar i Stockholm. Periodvis bor hon sedan två år på karibiska Aruba. Snart tar hon sig an nästa projekt: Att börja ta emot patienter på ön.

– Jag kan inte sola och bada hela tiden, jag blir för rastlös! En granne tyckte att jag skulle ansöka om arbetstillstånd och jag fick det, vilket är svårt. Jag kommer bli den första svenska psykoterapeuten i Karibien, berättar Eva Rusz vidare.

Annons

Det var år 2014 som hon bestämde sig för att göra en radikal förändring i tillvaron. Kärleksrelationen med flygkaptenen Claes Malmberg, 61, hade havererat två gånger och hon behövde göra något nytt.

Till västindiska ön hade Eva Rusz rest i tio års tid. Så hon bestämde sig för att köpa ett hus och bosätta sig på Aruba halvårsvis.

Eva Rusz i sitt älskade Aruba.
Eva Rusz på sitt älskade Aruba.

– På alla registreringsskyltar står det ”One Happy Island”. Invånarna är glada, pigga och chosefria och så är det sommar året om, sa hon till Hänt när det begav sig.

Relationsexperten ångrar inte sitt beslut, även om den första förälskelsen lagt sig.

– Snickare kommer inte, det behövs intyg till allt och att öppna bankkonto har jag inte lyckats med även om jag har varit på banken tio gånger i år. Man får bara träna sig till att stå ut med den “karibiska tiden”.

Något som i slutändan bara är petitesser för livsnjutaren.

– Varje människa har ansvar för att skapa sitt eget liv. Jag hade två-tre trista år efter min skilsmässa. Det här är verkligen ett nytt projekt för mig innan jag blir för gammal. Man kan inte mer än misslyckas.

Foto: Privat, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons